Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yapım maliyetini 801 milyon dolar olarak açıkladığı Ankapark için Savcılık harekete geçti.
Uzun süredir atıl olan, her geçen gün milyonlarca lira kamu zararı artan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin devralmak için hukuk mücadelesini sürdürdüğü Ankapark’ın mal alımı ihaleleri hakkındaki soruşturma nedeniyle Savcılık, belediyeden bilgi talebinde bulundu.
801 milyon dolar verilerek yapılan ve kısa sürede kapanan Ankapark’ta her geçen gün hırsızlık olayları ve kamu zararı yaşanırken, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma için ilk adım geldi.
50 bin TL teminatla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri için tedbir kararı alınan parka yapılan mal alım ihaleleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Gökçek döneminin yöneticileri hakkında bilgi ve belge talebinde bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gökçek dönemi hakkında “suç işlemek için teşekkül kurmak” suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen yolsuzluk dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulacağı öğrenildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/savcilikhareketegectimelihgokcekeankaparksoku1863740
Erdoğan’ın yakın çevresi hakkında bomba iddia! "Yurt dışına yerleşiyorlar, varlıklarını taşıyorlar"43 izlenme
Almanya'da gündem AKP ile bağı olan UID: "Erdoğan'ın ajanı" dediler22 izlenme
İşçi, memur, emekli de ‘ek bütçe’ istiyor!33 izlenme
Skandal görüntüler ortaya çıktı: TYT sınav soruları çalındı mı?55 izlenme
TZOB: "Peynir fiyatları et fiyatlarını geçti"34 izlenme
İşsizlik fonundan işsize hayır yok12 izlenme
Afrin’de sıcak gelişme! 2 köy daha teröristlerden temizlendi152 izlenme
Gökyüzünden bakıldığında 'Allah' lafzı görünen cami! 8 yılda tamamlandı, 22 ekimde açılacak24 izlenme