İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçimlerini kazanarak Sarıyer Belediye Başkanı olan Mustafa Oktay Aksu’yu Başkanlık Binası’nda ziyaret etti. Başkan İmamoğlu, girişte çalışanlar tarafından bir üst kattan aşağı dökülen gül yapraklarıyla karşılandı. Daha sonra makama geçen heyette ilk sözü alan İmamoğlu, Aksu’yu göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik ederek, “Sarıyer’de çok özel bir dönem başladı. Uzun yıllardır zaten hizmet ettiğiniz bir ilçe. Sizin de geçmişte hizmetiniz var. Biz de son 5 yılda özellikle İBB olarak, bir bölüm belediyemizin nasıl ihmal edildiğini büyükşehir hizmetleri noktasında, Özellikle Sarıyer noktasında çok net bir şekilde gördük. Bu anlamda çok özel adımlar attık” dedi.
“Güzel hizmetlerimizle, Sarıyer Belediyemizin ilçe hizmetlerine katkı sunan bir 5 yılı yaşattık” diyen İmamoğlu, “Şimdiki dönemi Oktay Aksu başkanlığında eşgüdümlü olarak çok başka yerden görüyorum. Çok daha olgun, çok daha güçlü. Geçmiş 5 yıldaki, senkronizasyon ve işbirliğini daha yukarı taşıyan; altyapı, çevre ve bir takım tapu mülkiyet konularını deneyimlerimizle daha pratik bir dönemi var edebileceğimizi görüyorum. Sarıyer; konumu itibariyle İstanbul’un çok özel bir noktası. Bir taraftan da sıkıntılarıyla. Ancak, buradaki halkımızın da çözümleri oluşturma noktasında kabiliyeti çok yüksek. Böyle özel bir konumdaki ilçelerimizin daha üst seviyede hizmet almasını önemsiyoruz. Allah seni de bizi de mahcup etmesin. İnşallah hayırlısı ile çok güzel 5 yılı Sarıyer’de yaşayalım” şeklinde konuştu.
Tebrik ziyaretinin ardından İmamoğlu ve Aksu, kurum kurmaylarının karşılıklı katılımıyla, Sarıyer’in sorunlarına ve çözüm yollarına dönük ortak masa toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, CHP ve AKP’li meclis üyeleri de hazır bulundu.
Kaynak: TELE1
Siyasi yasak istenen İmamoğlu’nun davası yarın: CHP’den çağrı ‘Tüm avukatlar cübbelerimizle Anadolu Adliyesi’ne’
Süleyman Soylu ile Numan Kurtulmuş arasında savaş mı var?
Depremde 55 kişi can vermişti! Reyyan Apartmanı davasında tutuklu tek sanık da tahliye edildi
Ünlü ekonomist Merkez Bankası'nın TL'ye nasıl değer kaybettirdiğini açıkladı!
Türkiye'deki işsizlik, 19 AB ülkesinin nüfusundan daha fazla!
Alman bankası Commerzbank tarih verdi: Yeni döviz krizi kapıda!
Aşısızlara PCR testi için yeni karar!
Ormanlar alev alev yanarken Bakan Yumaklı'dan bir garip açıklama daha! Bu sözler çok tartışılır
"Şehir hastanesi yapılacak" denilerek yıkıldı, 15 milyon TL çöpe gitti!
Son anket çalışması yapıldı! AK Parti'den oy koparan parti sonuçlara damgasını vurdu