İktidar, en düşük emekli aylığı olan 10 bin TL ile milyonlarca kişinin geçinmesi beklerken, sarayın günlük harcamalarının geldiği nokta dikkat çekti. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Sarayın günlük masrafı 35 milyon lira. En düşük emekli maaşı ise 10 bin lira oldu. 3 bin 500 emeklinin maaşı sarayın bir günlük masrafı” dedi.

AKP’nin emekliler için belirlediği maaşın yıllardır açlık sınırının altında kaldığına dikkat çeken CHP’li Tutdere, “Son 5 yıllık tabloya göre, 2019’da emekli maaşları açlık sınırının yüzde 7.35, 2020’de yüzde 15.698, 2021’de yüzde 39, 2022’de yüzde 41.99 ve 2023’de yüzde 54.49 altında kaldı. 2024’ün başında olmamıza rağmen emekli maaşları da açlık sınırının yüzde 54.44 altında kaldı. 16 milyona yakın emekli resmen açlıkla karşı karşıya bırakıldı” dedi.
UTANÇ TABLOSU
“Saraya bal kaymak pekmez, emekliye maaş yetmez” diyen Tutdere, “Emekli 10 bin lira ile mutfak masrafını mı karşılasın, fatura mı ödesin? Adalet diye iktidara gelen AKP, adaletsizliğin en büyüğünü emeklilere yapıyor. Ülkemiz bu utanç tablosunu hak etmiyor” açıklamasını yaptı.
Öte yandan Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu da yasal olarak “fakir” tanımında yer alan emeklilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın fakirlik yardımından faydalanabileceğini aktardı.
Sözcü
Hatay'ı yangın vurdu! Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu: "Üç taş ocağı olan bölgeye yakın yerde çıkan yangın düşündürücü"27 izlenme
Trump, Türkiye'ye yaptırım kararnamesini imzaladı!118 izlenme
İYİ Partili belediye başkanına saldırı!62 izlenme
İmamoğlu: "O devir kapandı, koltukları zangır zangır sallanıyor"13 izlenme
Cem Küçük hızını alamıyor: Önce ihbar etti sonra "ifadeye çağırılacaklar" dedi29 izlenme
AKP milletvekiline ‘köpek’ demek suç sayılmadı!80 izlenme
Bayrampaşa'da gergin seçim! Belediye AKP'ye geçti17 izlenme
Tepki çeken karara İmamoğlu’ndan veto! AKP-MHP grubunun oylarıyla kabul edilmişti32 izlenme