Kahramanmaraş Mimar Sinan Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı’nda bulunan 8 katlı Ezgi Apartmanı, 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Apartmanda yaşayanlardan 36’sı hayatını kaybederken, binada oturanlar zemin kattaki pastanede kolon kesildiğini öne sürüp şikayetçi oldu.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Mimar İbrahim Yiğiter, İnşaat Mühendisi Erdi Kavaklı ve İnşaat Mühendisi Mehmet Celalettin Somuncuoğlu bilirkişi olarak tayin edildi.
Detaylı inceleme yapan bilirkişi, zemin katta kolon kesildiğini tespit edip hazırladığı raporu Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu.
“40 SANTİMETRE ÇAPINDAKİ KOLON YERİNDE BULUNAMADI”
Soruşturma dosyasına giren raporda şöyle denildi:
“Statik projesine göre herhangi bir aks üzerinde yer almayan CD aksları ile 34 akslarının arasında kalan alanda 40 santimetre çapında yuvarlak kesitli bir adet kolon bulunduğu görülmüştür.
Statik projesinde söz konusu kolonun dükkanın zemin katı ile asma katı arasında tasarlanmış bir kolon olduğu ve projesine göre, binanın normal katlarında ilgili kolonun bulunmadığı tespit edilmiştir.
Söz konusu kolonun mimari projesinde ise gösterilmemiş olduğu görülmüştür. Mahallinde yapılan incelemelerde bahsi geçen kolonun yerinde olmadığı ve kesilmiş görülmüştür.
Söz konusu kesilen kolonun binanın statik yapısına etki edeceği düşünülmekle birlikte binanın yıkımına neden olup olmadığının, konunun uzmanlarınca statik hesaplar kapsamında yapılacak incelemeler sonucu tespit edilebileceği düşünülmektedir.” (DHA)
Sözcü
Tarkan’dan '7 Eylül' öncesi Akbelen Ormanı paylaşımı: ‘Kaybedecek vaktimiz yok’35 izlenme
Mansur Yavaş’a iftira atan iş adamına başka bir davadan hapis!116 izlenme
MEB, hayata geçmeyen proje için milyonlar ödedi!66 izlenme
Taksim terör saldırısında yeni gelişme: Teröristin Türkiye’ye geçmesini sağlayan iki kişi tutuklandı!31 izlenme
Erdoğan eridi, İnce arttı!1255 izlenme
Dikiş tutmadı: Öğrenci bulunamayan imam hatipler kapatılıyor278 izlenme
Anıtkabir komutanına İmamoğlu cezası!222 izlenme
Avrasya Araştırma'dan bomba iddia! Erdoğan 4 yıl sonra Efkan Ala'yı neden göreve getirdi?65 izlenme
Diyanet reçeteyi yazdı: Manevi destekle hastalar daha çabuk iyileşiyor!
CİMER'den yanıt geldi: İşte AKP'nin 18 yılda sattığı kurum ve kuruluşların tam listesi!
Ukrayna'dan gelen ilk kafile İstanbul'a ulaştı!
ÖSYM, üniversite sınav sonuçlarını neden açıklamıyor? Milyonlarca öğrenci ve aileleri bekliyor