Depremde yıkılan Hatay’ın Antakya ilçesine yapılması planlanan 1131 konutluk deprem konut ihalesini 2 milyar 355 milyon TL karşılığında Saray’ın müteahhidi Rönesans Holding’e bağlı Rec Uluslararası İnşaat Şirketi aldı.
İlerihaber’den Ersan Kınık’ın haberine göre, deprem bölgesinde konutların inşası için ihaleler devam ediyor. 21/B pazarlık usulüyle, sadece özel olarak davet edilen firmaların katılabildiği milyarlarca liralık ihalelerin büyük çoğunluğu AKP ve Saray’a yakın şirketlere verilmeye devam ediliyor.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, TOKİ tarafından 12 Mayıs’ta “Hatay ili Antakya ilçesi 7. Bölge 2. Etap 1131 konut inşaatı” adı ile düzenlenen ihaleye 6 firma teklifte bulundu. İhaleyi 2 milyar 355 milyon TL’lik teklifte bulunan Saray’ı da inşa eden Rönesans Holding’e bağlı Rec Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.
Şirket ile TOKİ arasında 8 Haziran’da sözleşmeye imza atıldı. İnşaatın, 1 Haziran 2024 tarihine kadar bitirilmesi öngörülüyor.
ŞİRKETİN KASASINA KAMUDAN 200 MİLYAR TL GİRDİ
Rec Uluslararası İnşaat’ın, 12 Nisan’da Hatay’ın Defne ilçesine yapılması planlanan 1523 deprem konut ihalesini de 3 milyar 89 milyon TL karşılığında kazanmıştı.
Çok sayıda şehir hastanesinin yapımını da üstlenen şirketin, kamudan aldığı ihalelerin toplamı ise 200 milyar TL’yi buluyor.
Yeniçağ
Ayhan Bora Kaplan iddianamesinde kan pazarlığı iddiası56 izlenme
Atatürk Havalimanı'na yapılan pandemi hastanesinde büyük skandal: 2 pisti yok ettiler!176 izlenme
Trabzon'daki skandalla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı! Mikrofonu çocuğa Erdoğan veriyor 'Al bunla söyle'105 izlenme
Financial Times’tan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu analizi "Erdoğan bırakmak istemeyecek ama..."40 izlenme
Cengiz Holding'den lüks jet siparişi!73 izlenme
Soylu ve ‘Bataklık’ın beyninin buluştuğu iki olay: Ne tutuklu kaldı, ne kara para aklayanlara kilit vuruldu45 izlenme
Pandemide esnaf "Yeterli desteği alamadık, dip noktadayız!"39 izlenme
Elektrik şirketine ceza hangi kapsamda kesildi?123 izlenme
Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?
Bahçeli, AKP’den 2 transfer yaptı!
Sezgin Baran Korkmaz CNN Türk yayınına daldı: “Hakkımda ABD’de yürütülen soruşturma yok, benim alnım ak olmasa sokağa çıkamazdım, alnımın akıyla memleketime döneceğim”
Türk Telekom’un çoğunluğunu resmen aldılar!