Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin açılış töreninde yaptığı açıklamada "İstanbul bizim göz bebeğimizdir. Bu aziz şehrin bir Fetret Devri daha yaşamasına gönlümüz asla razı değil" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamasına Silivri'de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'dan yanıt geldi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı;
*Ülkemizi yönetenlerin dilinden sürekli olarak iftira, kin ve nefret cümleleri duymak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına hazindir.
*Kaybettiği seçimlerin iptali için uğraşan, kazanamadığı belediyeleri yargı yoluyla ve şantajlı transferlerle ele geçirmeye çalışan, rakibini terörle ve casuslukla suçlayıp oy verenleri de hain ilan etme cüreti gösteren bu zihniyet, devletimize ve milletimize tarifi zor bir hasar veriyor.
İstanbul’u betona boğan, yeşil alanları ranta kurban eden, askeri ve tarım alanlarını imara açan ve en acısı İstanbul’un içme suyu barajını bir imzayla iptal eden bu anlayış, şehrimizi katlediyor.
1999 depreminden sonraki 20 yılda kentsel dönüşümü çözemeyen, yeni metro projelerini engelleyen, var olanları durduran, insanları yoksullaştıran, hemşehrilerini unutan, salonlardan ve saraylardan çıkamayan bu akıl devletimize ve milletimize Fetret Devri’ni yaşatıyor.
Fakat biz milletimizin teveccühü ile:
1. Seçimi 13.600,
2. Seçimi 806.000,
3. Seçimi 1.100.000,
oy farkıyla kazanarak İstanbul’u kurtardık. Bize görevi emanet eden milletimize minnettarız.
Yüce Allah milletimizi kötü dilden, “İstanbul’a ihanet ettik” diyenlerden ve Türkiye’ye Fetret Devri’ni yaşatanlardan korusun. Amin."
Sözcü
"Suriyeliler akın akın dönüyor" dediler ama sınır kapılarından dönüşler günden güne azalmaya başladı!59 izlenme
Die Welt: Erdoğan, Türkiye’yi 19 yıl öncesine döndürdü38 izlenme
Vatandaşlardan şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarına tepki23 izlenme
Hilal Kaplan AKP döneminde işe giren HDP'li vekilin oğlunu CHP işe almış gibi gösterdi!56 izlenme
Çocuk parkı gitti şezlonglar geldi!14 izlenme
Sakarya'daki patlamada ölen işçinin kimliği belli oldu21 izlenme
Aziz İhsan Aktaş soruşturması: Aynı savcı, aynı katip, aynı dakikalarda iki farklı ifade almış11 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gençlere 14 Mayıs mesajı: "Hep beraber kutlayacağız"31 izlenme
İktidar içinden bile tepki var! 71 yıldır büyük hizmetler veren kritik kurum kimlere satılıyor?
Beykoz’da özel ormana yapılacak 553 villa için ağaç kesme izni istendi!
Ramazan sofrası kurmak 2024'e göre yüzde 45 daha pahalı!
Keyifli sohbetin maliyeti arttı: Çay içmek de artık lüks oldu