Görevinden istifa eden Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi'nin, İslam devletlerini bir araya toplamak üzere “ASRİKA (Asya Afrika) Projesi” adlı bir çalışma yürüttüğü bildirildi. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Tanrıverdi'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırma Derneği (ASSAM) tarafından, İslam Birliği Kongrelerinin toplandığını hatırlattı.

Yasin Öztürk
ASRİKA KONFEDERASYONU
Bu oluşumun ilk kongresinde İslam Ülkeleri Konfederasyonu'nun Anayasa modelinin hazırlandığını kaydeden Öztürk, başkentin İstanbul, resmi dilin Arapça olarak deklare edildiğini savundu. İslam Birliği Kongresi'nin 3'üncüsünün 1920 Aralık 2019'da İstanbul'da yapıldığını kaydeden Öztürk, Üsküdar ve Dumlupınar üniversiteleri ile Diyanet, THY, MKEK, ASELSAN, TAİ, HAVELSAN, Bursa, Bahçelievler, Beyoğlu, Esenler, Sancaktepe ve Sultangazi belediyelerinin destek verdiğini dile getirdi. Öztürk “İçişleri bu toplantıyı araştırmış mıdır?” diye sordu.

Adnan Tanrıverdi
Diyanet Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını andı!40 izlenme
Şimdi de Kanal Efes geliyor!128 izlenme
Suriyeliler ülkelerinden kaçmıştı, Avrupa'daki Ukraynalılar savaşmak için ülkelerine dönüyor!60 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun kontrollü ziyaretinin seçilmiş esnafı bakın kim çıktı?10 izlenme
RTE hatırlatması 'Şehit aileleri bana dava açıyorlar. Neymiş, ben birisine 'sayın' demişim. Benim özgürlük alanıma kimse karışamaz !'3493 izlenme
Tahliye olan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'den ilk açıklama! "Özgürlüğün sevincini yaşayamıyorum! Yüreğimin yarısı içeride kaldı"22 izlenme
İstanbul'da seçim tekrarlanıyor: Seçmenin tavrı ne olacak? İşte son anket358 izlenme
Canlı yayında kokain kullandığını itiraf etmişti: Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu serbest bırakıldı75 izlenme