Cumhurbaşkanlığı, dev araç filosuna rağmen 30 araçlık yeni personel taşıma ihalesi açarken Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde 250 sanatçı ve çalışanın kullandığı 19 servis aracının sözleşmesi iptal edildi
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ankara şubesinde yaklaşık 250 sanatçı ve personelin kullandığı servis araçlarının yüklenicisiyle olan sözleşmesini feshetti. Genel Müdürlük tarafından çalışanlara yapılan bildirimde, 19 araçtan oluşan servis filosu sözleşmesinin “bütçedeki tasarruf tedbirleri” kapsamında iptal edildiği, sanatçıların ve çalışanların bundan böyle kendi imkânlarıyla iş yerlerine gelip gideceği bildirildi.
‘13 SERVİS ARACI YETER’
Bütçe ve krizin bahane edilerek personel servislerinin ellerinden alındığını ifade eden sanatçılar duruma tepki gösterdi. 19 servis aracının tamamen kaldırılmak yerine çeşitli durakların birleştirilebileceğini ve 13 servis aracıyla tüm çalışanların taşıma işlemlerinin yapılabileceğini ifade eden opera ve bale personeli, kararın geri alınmasını istedi.
Sanat emekçilerinin servis hakkından vazgeçmeyeceğini ifade eden Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası, Ankara Devlet Opera ve Balesi Binası’nda bugün bir açıklama yaparak kararı protesto edeceklerini bildirdi.
***
Kültür sanat esir!
Ankara’da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en büyük sorununun “Kendi toplumunu, ülkesini küçümseyen bir grubun uzunca bir süre kültür sanat dünyamızı adeta esir alması” olduğunu söyledi. Erdoğan “Hamdolsun bu esaret yavaş yavaş kalkıyor” dedi.
https://www.birgun.net/haberdetay/sarayaservissanatciyatasarruf240813.html
İsrail bir nükleer bilimci daha öldürdü18 izlenme
MHP'li belediye başkanının kardeşi, devletten yurt teşviki aldı binayı 5 yıldızlı otele çevirdi!34 izlenme
Seçil Erzan için ‘4 sevgili’ iddiası! Yazışmaları ortaya çıktı49 izlenme
Erdoğan 'daha ne olacak' dedi, CHP emeklinin alması gereken ikramiye rakamını açıkladı11 izlenme
İstanbul'un suyu tükeniyor! Felaket kapıda11 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kuzenine 70 bin lira maaşlı atama!40 izlenme
Türkiye, Lübnan ve Gambiya’ya sağlık yardımı yapacak30 izlenme
Taban maaş hakları için İstiklal Caddesi'nde eylem yapmak isteyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler ters kelepçeyle gözaltına alındı36 izlenme
75 yaşındaki yurttaşın tepkisi sosyal medyayı salladı! 'Bu derece hırsızlık görmedim! 6 maaş alıyor üstüne beni tehdit ediyor, ulan sen kimsin?'
Ekrem İmamoğlu, Bakan Soylu'nun İBB ile ilgili açıklamasına sert yanıt verdi.
Hazine garantisi Süper Lig’den daha büyük!
4 çocuğa hayvan dışkısı yedirmişti: Üvey ağabey işkencesinde ödül gibi karar