Son dönemlerde Sapanca’da birbiri ardına yükselen ve değeri 1 milyon dolara kadar yükselen lüks konutlara ‘zengin Araplar’ yerleşmeye başladı. Türkiye’nin yaşam standartları yüksek ve yeşili fazla olan şehri Sakarya'nın her noktasında Arapça konut ilanlarına rastlamak mümkün. Bölgedeki esnaf, yaşanan yoğun ilgiden dolayı mutlu olduklarını söylüyor ve İstanbul'a sadece 2 saat mesafede olan Sapanca Arapların yeni yurdu olma yolunda hızla ilerliyor. Özellikle yaz aylarında ilçenin nüfusunun günlük 5 bine kadar çıktığı öğrenildi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz bir emlakçı yaşanan ilgiden memnun kaldıklarını ancak çok sayıda Suudi Arabistan vatandaşının konut almasından kaynaklı Türklerin villa tercihini Sapanca'dan yana kullanmadıklarını kaydetti. 150 yıl önce tepelerdeki arazilere tapu verildiğini ve vatandaşın kendi tapulu arazisini sattığını anlatan emlakçı, bazı noktalardaki villalarda toprağın yumuşak olmasından dolayı kayma yaşandığını bu yüzden de dava açıldığını anlattı.
“ARAPLARIN PAZARLIK ETME HUYU YOK”
Arapların pazarlık etme huyunun olmadığını anlatan emlakçı, bazı Araplar turistlerin, tek seferde 10 plazma TV aldığını bile anlattı. Konuştuğumuz diğer bir esnaf ise, bazı Arapların fındık bahçesi dahi satın aldıklarını, restoran açtıklarını söyledi.
Özellikle Sapanca Göl kenarında pek çok işletme menüsüne kadar ArapçaTürkçe olarak hizmet veriyor. Bölgede kurulan Halk Pazarı'nın yanı sıra, otopark ve tuvalet tabelalarının da Arapça olarak düzenlendiği göze çarpıyor. Göl kıyısını yürüyerek gezmek istemeyen Araplar için sandal turlarının yanı sıra atlı fayton gezileri de düzenliyor.
Arapların papağanlar ile fotoğraf çektirmeyi çok sevdiklerini anlatan bir diğer esnaf da, “Omuzlarına koyarak ailecek fotoğraf çektirmeyi seviyorlar, onlar sayesinde şipşak fotoğrafçılık da ölmüyor” diye konuştu. Bölge esnafınının eleman ilanlarını da Arapça olarak da vermesi dikkat çekti.
MetroPOLL'den yeni anket: İkinci turda İmamoğlu ve Yavaş farkı açıyor, karşılarında Erdoğan yüzde 40'ı göremiyor!42 izlenme
İBB iddianemesinde CHP liderinden işte böyle bahsedildi: 'Özgür Özel isimli şahıs'29 izlenme
AKP’nin yeni İl Başkanı’na ziyaret kuyruğu: Vali, Başsavcı, İl Emniyet Müdürü…53 izlenme
'Yalı Çetesi'nden Soner Yalçın çıktı56 izlenme
Tahliyesi beklenen Osman Kavala için gözaltı kararına tepki yağdı!342 izlenme
İliç maden faciası soruşturmasında Kanadalı yönetici tekrar gözaltında: 9 işçi can vermişti23 izlenme
Avrupa Konseyi: Kaftancıoğlu'nun yeri cezaevi değil siyaset sahnesi53 izlenme
Taliban'dan kaçan Afgan askerinden 'Kılıçdaroğlu geliyor' diyen kadına skandal sözler! "Bu gece yanına geliyorum"60 izlenme
Cumhurbaşkanlığı makamındaki AKP'li Erdoğan, 15 Temmuz anmasında Kılıçdaroğlu'nu 'Bay Kemal' diyerek yuhalattı !
İstanbul'a 'nur topu' gibi 'yüksek gerilimli' yeni bir AVM geliyor! Rantçıların hileleri, 'pes' dedirtti!
Timur Soykan açıkladı: 'Interpol’ün açık listesinde Sedat Peker yok'
Benzin ve motorine ÖTV zammı geldi