Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Interpol’un Kırmızı Listesi’ne alındığı iddia edilmişti. İddianın ardından Interpol’ün listesini inceleyen BirGün yazarı Timur Soykan, Peker’in listede yer almadığını belirledi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, sosyal medya hesabından açıklama yapan Soykan, “Interpol'ün halka açık Kırmızı Bülten listesinde şimdilik Sedat Peker'in adı yer almıyor. Ancak İnterpol'de 69 bin 270 geçerli Kırmızı Bülten var ve bunların 7 bin 426'sı halka açık. Yani Sedat Peker halka açık olmayan listede olabilir” dedi.
Listede 26 Türk’ün yer aldığını belirleyen Soykan, “Interpol'ün halka açık Kırmızı Bülten listesinde aranan T.C. vatandaşı sayısı: 26. Bu kişilerin çoğunluğu Bulgaristan'ın talebiyle aranıyor. En çok suçlama: Uyuşturucu kaçakçılığı” ifadelerini kullandı.
Interpol’ün Kırmızı Listesi’nde İstanbul’da hala tutuklu bulunan Cengiz Akın’ın da yer aldığını saptayan Timur Sokyan, sözlerine, “Bu listede ilginç bir durum var. Cengiz Akın halen listede yer alıyor. Ancak Hollanda'nın talebiyle aranan Cengiz Akın, İranlı muhalif Mesut Mevlevi Vardanjani'nin öldürülmesi davasında İstanbul'da tutuklu” şeklinde devam etti.

Kırmızı Liste’de yer alan Türkiye’ye ait tek başvuru ise Todex vurguncusu Faruk Fatih Özer için. Soylu ile de fotoğrafları çıkan Özer hakkında Timur Soykan, “Halka açık Kırmızı Bülten listesinde Türkiye'nin talebiyle aranan tek isim kayıtlı. Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer. En son Arnavutluk'ta tespit edilmişti. Halen yakalanmamış olması çok garip. Onu Süleyman Soylu ve yeğeniyle fotoğrafından da hatırlarsınız” ifadelerini kullandı.
Sinan Ateş öldürülmesi davasında tetikçinin avukatı pes dedirtecek savunma yaptı: Görüntülere rağmen Ateş’in arkadaşlarını suçladı36 izlenme
Türkiye bu kadını konuşuyor! Kocası fanatik AKP'li olan kadından AKP'lileri çıldırtacak sözler!111 izlenme
Turkcell satıldı! İşte en büyük hissenin yeni sahibi!144 izlenme
Nefes darlığı neden olur? Nefes darlığı belirtileri34 izlenme
Türkiye Bütçesinin Kara Deliği SARAY Ve DİYANET!203 izlenme
Atatürk’ten nefret ettiğini söyleyen Star yazarı Erdoğan’ın uçağında yanı başında ortaya çıktı!41 izlenme
İmam Hatiplilerin 'Yılbaşı kutlamam' videosuna tepki yağdı26 izlenme
Abdüllatif Şener, AKP'nin yolsuzluklarını anlatıyor !1862 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Birleşeceğiz ve kazanacağız; ama kime karşı?"
Cumhuriyet'in inşasıyla dünyaya örnek bir model yaratılmıştı: 100. yıla borç içinde girdik
Yobaz kafa, atanamayan öğretmenlere saldırdı ! 'Atanamadım diye ağlayan tipler öğretmenlik yapacakmış'
Özgür Özel, küfeyi sırtladı: "Taşıyamayan bırakacak. Taşıyanlar gelecek"