Samsun’da ekmek ve simit fiyatlarına yüzde 25 artış yapıldı.
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, ekmek ve simit tarifesinde güncelleme yapıldı.
Enflasyon oranının altında zam yapıldığına dikkati çeken Güler, "Ekmek fiyat tarifesi Türkiye genelinde yeni yılın ilk gününde kilo bazın 62,5 TL olarak yürürlüğe girmiş, 30 il yeni tarifeden ekmek satmaya başlamıştı. Samsun olarak bu zamma öncülük yapmadık. Yeni fiyat tarifesini uygulamayı geciktirdik. Ekmek ve simit fiyatlarına enflasyonun altında yani yüzde 25 oranında zam yaptık. Fırıncılar bu süreçte fedakarlık yaptı ve yapmaya da devam edecek" dedi.
Ekmek ve simit fiyatlarına yüzde 25 artış yapıldığını ifade eden Hacı Eyüb Güler, "Birçok kaleme her gün zam geliyor ve etiketler değişiyor. Bizler, zam politikasına uymuyoruz. Normal ekonomi şartlarına göre hareket ediyoruz. Ekmek fiyatıyla oynamaya gerek yok. Fırıncının zararda olduğu, kârda olduğu, maliyetini koruduğu günler var. Samsun’da 200 gramı 10 TL’den satılan ekmek yeni tarife ile birlikte yarından itibaren Samsun ve ilçelerinde 12,5 TL’den satışa sunulacak. 80 gramı 10 TL’den satılan simit de 85 gramı 12,5 TL’den satılmaya başlanacak. Bu tarife en az 6 ay olmak üzere gittiği yere kadar, afaki bir durum artış olmadığı sürece belki de 1 sene boyunca uygulanabilir. Asgari ücret ve diğer maliyetler artmazsa ya da az da artsa fiyat politikamızı yılsonuna kadar götürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Yarından itibaren yürürlüğe girecek fiyat tarifesi ile birlikte baston ekmek ve simidin haricinde 2 kiloluk Vakfıkebir ekmeği 125 TL’den, 200 gram kepek ve pıtıl ekmek 12,5 TL’den, 350 gram sade pide 25 TL’den, 150 gram lavaş 12,5 TL’den ve 150 gram kıymalı pide hamuru da 20 TL’den satılacak.
BirGün
Sedat Peker'i işaret etti... İşte Erdoğan'ın 'Somali' hibesinin perde arkası!128 izlenme
Güllü için kiralık katil iddiası! Kızı sessizliğini bozdu16 izlenme
Kulislerden sızdı: Emekli bayram ikramiyesi zammı ortaya çıktı21 izlenme
MHP'li başkan adayı tecavüzden tutuklandı, ortalık karıştı!78 izlenme
Gaziantep ve çevresinde büyük kar esareti!46 izlenme
Şanlıurfa'da AKP'ye soğuk duş Bekir Bozdağ boş koltuklara konuştu!39 izlenme
AKP'li belediye devletten devraldı, özel şirkete sattı!56 izlenme
Ambargoda yeni bahane! CHP'li belediyenin maske üretimi CİMER'e yapılan şikâyet nedeniyle durduruldu119 izlenme
İllere yazı gönderdildi! Öğretmenlere ‘tek tip’ kıyafet dayatması
Vatandaştan alıp faiz lobisine verecekler: OVP'de dudak uçuklatan faiz tahmini
İsrailli genç kadın, Hamas'ın 260 kişiyi öldürdüğü festivalden nasıl kurtulduğunu anlattı
Elazığ'da rezalet ! Deprem nedeniyle dağıtılan yardım malzemeleri vatandaşların kafasına fırlatıldı !