Samsun’da ekmek ve simit fiyatlarına yüzde 25 artış yapıldı.
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, ekmek ve simit tarifesinde güncelleme yapıldı.
Enflasyon oranının altında zam yapıldığına dikkati çeken Güler, "Ekmek fiyat tarifesi Türkiye genelinde yeni yılın ilk gününde kilo bazın 62,5 TL olarak yürürlüğe girmiş, 30 il yeni tarifeden ekmek satmaya başlamıştı. Samsun olarak bu zamma öncülük yapmadık. Yeni fiyat tarifesini uygulamayı geciktirdik. Ekmek ve simit fiyatlarına enflasyonun altında yani yüzde 25 oranında zam yaptık. Fırıncılar bu süreçte fedakarlık yaptı ve yapmaya da devam edecek" dedi.
Ekmek ve simit fiyatlarına yüzde 25 artış yapıldığını ifade eden Hacı Eyüb Güler, "Birçok kaleme her gün zam geliyor ve etiketler değişiyor. Bizler, zam politikasına uymuyoruz. Normal ekonomi şartlarına göre hareket ediyoruz. Ekmek fiyatıyla oynamaya gerek yok. Fırıncının zararda olduğu, kârda olduğu, maliyetini koruduğu günler var. Samsun’da 200 gramı 10 TL’den satılan ekmek yeni tarife ile birlikte yarından itibaren Samsun ve ilçelerinde 12,5 TL’den satışa sunulacak. 80 gramı 10 TL’den satılan simit de 85 gramı 12,5 TL’den satılmaya başlanacak. Bu tarife en az 6 ay olmak üzere gittiği yere kadar, afaki bir durum artış olmadığı sürece belki de 1 sene boyunca uygulanabilir. Asgari ücret ve diğer maliyetler artmazsa ya da az da artsa fiyat politikamızı yılsonuna kadar götürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Yarından itibaren yürürlüğe girecek fiyat tarifesi ile birlikte baston ekmek ve simidin haricinde 2 kiloluk Vakfıkebir ekmeği 125 TL’den, 200 gram kepek ve pıtıl ekmek 12,5 TL’den, 350 gram sade pide 25 TL’den, 150 gram lavaş 12,5 TL’den ve 150 gram kıymalı pide hamuru da 20 TL’den satılacak.
BirGün
Elektrik faturaları kabaracak! Vatandaşa kendi faturası yetmezmiş gibi özel şirketlerin masrafını da eklediler!126 izlenme
Galata Kulesi'nin İBB'den alınması için açılan dava mahkeme tarafından durduruldu!98 izlenme
Halk Ekmek büfe artışını engelleyen AKP'li üyeden akıllara durgunluk veren açıklama!85 izlenme
Cumhur İttifakı'nda büyük isyan! Geri çekilecekler "Oyuna, satışa geldik!"654 izlenme
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın açtığı davalarda 909 bin TL teminat bedelini cebinden verdi137 izlenme
AKP’nin yalan çıkan 2023 vaatleri30 izlenme
42 devlet hastanesi kapısına kilit vurdu21 izlenme
Antalya'nın Kaş ilçesinde çıkan yangının ardından ‘tesadüf mü?’ dedirten görüntü!85 izlenme
Erdoğan'ı sıkıştırdıkça tahliyeler geliyor!
Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçi hapse atıldı, eşi Erdoğan'a seslendi 'Hangi faize karşısınız? Tarım Kredi yüzde 71 faiz uyguladı haberiniz var mı?'
Binali Yıldırım’dan canlı yayında büyük hata ! Kâğıtta İzmir yazıyor !
Taksim’e yürümek isteyen kadınlara polis müdahalesi