Terör örgütü FETÖ elebaşı Fethullah Gülen geçen pazar günü ABD'de hayatını kaybetti. 80 yaşında ölen Gülen için yoğun polis koruması altında, Kuzey New Jersey'deki küçük bir stadyumda cenaze töreni yapıldı.
Törenin ardından Gülen, Pensilvanya'nın Saylorsburg kentinde, 25 yıl boyunca yaşadığı çiftlik evinin arazisine gömüldü.
Cenazeye katılan FETÖ mensuplarının önemli bir bölümümün yüzlerini gizlemesi konuşulurken dikkat çeken başka bir ayrıntı daha ortaya çıktı.
1941 tarihinde doğan Gülen’in mezar taşına Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ölüm tarihi de olan 1938 yılı yazıldı.
FETÖ, doğum tarihinin “o dönemin şartları gereği nüfus kaydı geç yaptırıldığı için kimliğinde farklı olduğunu” iddia ediyordu.
Erzurum’un Pasinler ilçesinde 27 Nisan 1941 yılında doğan Gülen, Atatürk’ün ölümünden bir gün sonra doğduğu iddiasıyla da etrafındakileri kandırmıştı.
Gülen’in kendisini “mehdi”, Atatürk’ü ise “deccal” olarak gördüğü 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırlanan iddianamelerde ortaya çıkmıştı.
İddianamelerde Gülen'in “mehdi” olduğu iddiasını güçlendirmek için bir hadise dayandırarak ismine "Muhammed" eklettiği de belirtilmişti.
Sözcü
'Filistin Hayaletleri'nden İsrail'e siber saldırı: Reklam panolarında direniş videoları56 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirecek hamle: Zelenskiy’nin eli kuvvetleniyor64 izlenme
Türkiye'nin ilk kadın ilahiyatçısıydı: Bahriye Üçok canlı yayında bu sözleri söyledikten sonra katledildi52 izlenme
Türkiye Varlık Fonu'nun borcunda büyük artış42 izlenme
Seçimi ceketle kaybeden adam! Fakıbaba'nın AKP'den istifası 2009 seçimlerini hatırlattı38 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 7.719 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.485.182’ye, can kaybı da 26.117’ye yükseldi!101 izlenme
Bir sigara grubuna daha zam geldi: En ucuzu 100 lira!28 izlenme
Acılı babanın isyanı 'Ben istemiyorum oğlum şehit olsun ! Oğlum katledildi'341 izlenme
MHP İlçe Başkanı bir kilo eroinle yakalandı: Genel Merkez harekete geçti
Doğalgaza dev zam!
Dar gelirli ve emekli artık gıdaya da ilaca da ulaşamıyor
Sedat Peker'le bizzat görüşen Turhan Çömez anlattı! 'Başına bir şey gelirse, elindeki belgelerin kamuoyuna yansıyacağını, belgelerin iki ülkede olduğunu söyledi'