Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, evinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in, aralık ayında yaptığı "Tehdit ediliyorum" açıklaması sonrası kendisine ilave koruma isteyip istemediğinin sorulduğunu, ancak Zeyrek'in "Hayır" yanıtı verdiğini öne sürdü.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yetkililerle görüştüğünü belirten Tayyar, Zeyrek'in, konuyla ilgili şikâyetçi olmadığını aktararak, "Özetle, soruşturmada ‘cinayet’ şüphesine ihtimal verilmiyor, ‘kaza’ olarak görülüyor, ihmalden söz ediliyor" dedi.
Evinde elektrik akımına kapılarak yoğun bakımda tedavi altına alınan ve hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in, 3 Aralık 2024’te yaptığı ve tehdit edildiğini açıkladığı basın toplantısı yeniden gündeme gelmişti. Zeyrek, söz konusu basın toplantısında bazı çevrelerin kendisine baskı uyguladığını ve ihaleler üzerinden tehdit edildiğini söyleyerek, “Ben ne istedikleri ihaleleri vereceğim, ne tehditlerle benden istenen paraları vereceğim. Ben bunlara boyun eğecek bir adam değilim” ifadelerini kullanmıştı. Zeyrek'in açıklamalarının sosyal medyada dolaşıma girmesi, "Elektrik akımı olayı kaza değil de cinayet mi?" sorusunu gündeme getirmişti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sır perdesinin bir an evvel açıklığa kavuşturulması gerekmektedir, varsa bir suikast durumu gereken en ağır ceza verilmelidir" demişti. Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, konuyla ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yetkililerle görüştüğünü belirterek, "Özetle, soruşturmada ‘cinayet’ şüphesine ihtimal verilmiyor, ‘kaza’ olarak görülüyor, ihmalden söz ediliyor" dedi.
Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yetkililerle görüştüm, Zeyrek’in tehditle ilgili savcılığa herhangi bir başvurusu olmamış" açıklamasında bulundu.
Tayyar'ın konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Buna rağmen açıklamasından sonra başkanın avukatıyla temas kurulmuş, şikayetleri olup olmadığı sorulmuş, ‘yok’ demişler. Valilik de ilave koruma isteyip istemediğini sormuş, ilave koruma istememiş, Zeyrek açıklamasında CHP Genel Başkanı Özel’e tehdidi anlattığını ifade etmişti, belki Özel, bunları kamuoyuyla paylaşabilir. Paylaşırsa da iyi olur, zira savcılık ve emniyete iletilmiş bir tehdit bilgisi yok" denildi.
Tayyar'ın paylaşımında 'cinayet' iddialarına ilişkin de "Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç açıkladı, bilirkişi raporuna göre; havuz pompa motoru arızalıymış, binanın ana girişinde kaçak akım rölesi yokmuş, havuz enerji odasındaki kaçak akım rölesi ise arızalıymış, metal ekipmanlar paslıymış, kablolar su içinde ve nemliymiş. Ayrıca, güvenlikli sitenin tüm kamera kayıtları incelenmiş, şüpheli bir durum tespit edilmemiş.
Görgü tanıklarının aktarımına göre; sistem daha önce de arızalanmış, merhum başkan enerji odasına girerek doğrudan kendisi çözmüş. Özetle, soruşturmada ‘cinayet’ şüphesine ihtimal verilmiyor, ‘kaza’ olarak görülüyor, ihmalden söz ediliyor" ifadeleri yer aldı.
halktv.com.tr
PTT'de ihaleler adrese teslim!107 izlenme
AKP’nin İstanbul kumpasları devam ediyor! ‘Arşiv görüntülerine sarıldılar’34 izlenme
Dikkat çeken belediye başkanları araştırması: CHP'li belediyeler ilk 5'te!36 izlenme
Ali Erbaş’tan tepki çeken evlilik çağrısı: "30 yaşını beklemeyin evlenin"18 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan yeni video 'Kirli işler. Siz kimsiniz arkadaş, insan bir ayna karşısına geçer, çapına bakar'32 izlenme
Dolar rekor üstüne rekor kırarken Habertürk'ün yayımladığı habere tepki yağdı!42 izlenme
Hazine Temmuz'da rekor nakit açığı verdi!30 izlenme
Kolombiya'da halk, şiddete rağmen mücadeleden vazgeçmiyor: "Fakire ekmek yoksa zengine huzur yok!"85 izlenme
İsmail Saymaz hakkındaki gizli soruşturma için konuştu: "Neyle soruşturulduğumuzu dahi bilmiyoruz. Ne suç işlemişiz? Neden sosyal medyadaki trollerden öğreniyoruz?"
Katliam, savaş, kan, gözyaşı: Dünya yanıyor Netanyahu’nun tek derdi oğlunun düğünü
CHP'nin talebiyle olağanüstü toplanan Meclis çoğunluğu sağlayamadı! Kılıçdaroğlu "Bundan sonra olacaklardan hükümet sorumludur" dedi.
Prof. Adem Sözüer tane tane anlattı: "Karar ağır yetki tecavüzü"