Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, haziran ayı olağan belediye meclisi ve halk meclisi toplantısını Cumhuriyet Caddesi'nde açık havada düzenledi.
İlk olarak evinde elektrik akımına kapılan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Ardından 6 yıl önce Fındıklı Millet Bahçesi isminin 'Atatürk Parkı' olarak değiştirildiğini ancak ilçe kaymakamlığı tarafından onaylanmadığını belirten Çervatoğlu, şunları kayda geçirdi:
- "Halka hizmet etmek artık suç haline döndüğü bir ülkede yaşıyoruz. Demokrasinin, özgürlüklerin yok edildiği bir dönemden geçiyoruz. Bu ülkede demokrasi ve özgürlük inşa etmek için yola çıkanlara mutlaka yoldaş olacağız.
- Kaymakamların devlet memuru olması gerekiyor. Bir partinin kaymakamı değil, bir partinin talimatlarıyla da çalışmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu yaptıkları uygulamalar ve bize yazdıkları yazılar, sanki bir partinin kaymakamıymış gibi algı uyandırıyor bizi de.
- Sevgili kaymakamımızla anlaşarak iş yapmak isterdik ama nedense kendisi de belediye başkanlığı yapmak istiyor yasaları değiştirmeden. Biliyorsunuz ısrarlar, kaymakamlar 'biz Atatürk düşmanı değiliz' diyorlar ama bir fiil Atatürk düşmanı olduklarını düşünüyorum.
- Yani rejimi değiştirme derdi var. Ben öyle algılıyorum artık. Biz geçen Meclis kararı aldık, nitelikli çoğunluk. 'Nitelikli çoğunlukla alacağın kararla isim değişikliği yapabilirsin' diyor.
- Ya Atatürk ismini onaylamamak ne demek sayın kaymakam? Geri göndermek ne demek? Ondan sonra ben Atatürkçüyüm diyeceksin.
- Atatürk'ün kurduğu ülkedeki kurumun yöneticisisin, atanmışsın, halkının iradesini yok sayıyorsun. Aslında rejimi ne kadar değiştirdiklerini gösteriyor bu.
- Kurucu felsefede tariflenen, kuruluş Önderimizin ismini verdiğimiz, onun tarif ettiği kurumların içini boşaltarak bir devlet organizasyonunun memuru değil, bir anlayışın memuru olarak davranmaktır.
- Tam da sizin Atatürk sevdanız kapalı kapıları arkasından 'Atatürkçüyüm' demekten öte geçmiyor. Atatürk ismini onaylamamak en basit deyimiyle yakışmıyor size. Ama başka şeyleri, Kadir Mısıroğlu, İsmail Kahraman desek, koşa koşa onaylayacaksınız."
Nefes
İsmail Saymaz Kur'an kursundaki skandal tecavüz olayını anlattı, Diyanet Başkanı'na terletecek soruyu sordu!
BOTAŞ Eski Müdürü'nden doğal gaz açıklaması: "Yüzde 30'u bulacak"
"Kazbank"ı kuran adam kendisini nasıl savundu?
TÜGVA, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin arazisini işgal edip otopark yaptı!
Danıştay karar verdi ‘Andımız’ı sonlandırdı, tepkiler büyük, Milli Eğitim Bakanı’ndan ses çıkmıyor!
MHP'li yöneticinin PKK'lılarla uyuşturucu kaçıran oğluna 30 yıla kadar hapis talebi
Üniversiteden belediyenin çorba ikramına yasak!
Turhan Çömez’i AKP’li vekil sanıp 200 dönümlük mera arazisinin Mısırlılara satışını anlattılar: "Erdoğan’a minnettarız!"
Atatürk'ü yapay zeka ile canlandırdılar! Sosyal medya iki yönlü
Akın Gürlek duyurdu: 7 şirkete kayyum atandı, yüzlerce kişinin Türk Vatandaşlığı düşecek
Çiftçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi; “Hangi faize karşısınız, Tarım Kredi yüzde 71 faiz uyguladı haberiniz var mı?”
Sivas’ta yabancı üniversite öğrencisi sayısı 129 kat arttı!
İranlı molla Ayetullah Ahmed İrvani'nin kızının düğün fotoğrafları, tartışmalara yol açtı.
AKP'de toplu istifalar mı geliyor?