Düşen alım gücü ve şubat ayında 24 bin 210 TL olarak açıklanan açlık sınırı ile Ramazan ayına girmeye hazırlanan vatandaşın sahur sorası da cep yakıyor. Şubat 2024’e göre bu yıl açlık sınırı yüzde 50 yükselirken, giderek sadeleşmek zorunda kalan sahur sofralarında enflasyon ise yüzde 84.8 arttı. Oruç tutan vatandaşın peynir, zeytin, yumurta, domates, yoğurt gibi en temel ürünlerden oluşan sofra için her gün 283.75 TL harcaması gerekirken, geçen yılki fiyatlarla bu rakam 153.52 TL idi. Sahurun toplam maliyeti ise 8 bin TL’yi aştı.

ZAM YAĞDI
Araştırmalar vatandaşın her 100 TL’nin 83 TL’sini gıda alışverişine harcadığını gösterirken, bu yıl esnaf da Ramazan hareketliliğinin geçen yıla göre düşük olduğuna işaret etti. Geçen yıl 15 TL olan pide fiyatı bu yıl yüzde 33’lük zam ile sofralara gelirken, 250 gram peynir fiyatı 56 TL’den 135 TL’ye, bir kase yoğurdun fiyatı ise 11 TL’den 13 TL’ye çıktı.
2024 Ramazan döneminde 4 yumurta için 16.52 TL ödeyen bir vatandaş bu yıl ise 23 TL ödemek zorunda. En mütevazı olarak listelenen 283 TL’lik bu öğüne, 100 gram pastırma eklemek için geçen yıl 99 TL ödeyen vatandaş bu yıl ise 140 TL ödemek zorunda. Uzmanlarca sağlıklı beslenme için tavsiye edilen kuru kayısı ve cevizden de 100’er gram eklemek için geçen yıl 100 TL harcayan vatandaş bu yıl ise sadece ikisi için 140 TL ödemek zorunda. Ramazanın vazgeçilmezlerinden olan ve geçen yıl 530 TL olan bir kilogram Medine hurmasının fiyatı bu yıl ise 895 TL’lik fiyatlarla tezgahlardaki yerini aldı.
Sözcü
İşte iktidarın sicili bozuk bağış kampanyaları! Daha öncede benzer söylemlerle milyonlar toplanmıştı131 izlenme
Prof. Ümit Özdağ 'Erdoğan'ın iktidarki son günleri'869 izlenme
Et ve Süt Kurumu 300 tır et ithal ediyor!248 izlenme
Millet İttifakı'nın Beyoğlu Seçim Koordinasyon Merkezi'ne saldırı!31 izlenme
Almanya’daki Türklere 3 yılda Alman vatandaşlığı: İşte şartlar33 izlenme
Gürsel Tekin'in 'liste başı' Ferhat İşçimen'den 'kayyum olma' talebi18 izlenme
Tankçı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğlu, şehit olduğu hava saldırısından bir gün önce de hava saldırısından kurtulup kameraya konuşmuş !1129 izlenme
'Türkiye'yi açıkça uyarıyorum; Erdoğan'ın ailesi orduya silah satıyor, bu felakettir !'1056 izlenme
Had bildirdikçe İsrail'le 'şahlanan' ticaret hacmi
Bahçeli'nin FETÖ ile ilgili iddiası sonrası BİM Üst Düzey Yöneticisinden Cevap geldi: Bu ülkenin güzel insanları yalanlarınıza hiçbir şekilde itibar etmedi.
En düşük emekli aylığı teklifi görüşülürken kahkaha atan AKP'lilere tepki yağdı! "Bu utanç sahnesini unutmayacağız! Meğer milletin haline 'gülmeye' gelmişler!"
İstanbul Valiliği'nden Ekrem İmamoğlu için MOBESE kararı: Soruşturma izni verilmedi!