Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu görevlilerinin kimlik bilgilerinin kullanılarak sahte eimza çıkarılması ve bu imzalarla usulsüz sürücü belgesi ve mesleki eğitim sertifikası düzenlenmesine yönelik yürüttüğü geniş kapsamlı soruşturmanın üçüncü aşamasını tamamladı. Soruşturma kapsamında 123 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edilerek dava açıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nun yaptığı soruşturmada, sahte elektronik imzalar aracılığıyla 33 kişiye sürücü belgesi, 72 kişiye ise mesleki eğitim sertifikası usulsüz bir şekilde oluşturulduğu tespit edildi. Sahte eimzalar, kamu görevlilerine ait kimlik bilgileriyle eimza vermeye yetkili şirketlere başvurularak elde edilmişti.
Hazırlanan iddianamede, aralarında örgüt elebaşı olduğu öne sürülen Ziya Kadiroğlu'nun da bulunduğu 1'i örgüt yöneticisi, 18'i örgüt üyesi olmak üzere toplam 123 şüpheli yer aldı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'resmi belgede sahtecilik', 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme' ve 'bilişim sistemine hukuka aykırı müdahale' gibi çok sayıda suçtan 4 yıldan 136 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. İddianame, Ankara 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi ve mahkeme iddianameyi kabul ederek davayı açtı.
Soruşturmanın daha önceki aşamalarında da iki ayrı iddianame hazırlanmıştı. İlk iddianamede 134, ikinci iddianamede ise 65 şüpheli olmak üzere toplam 199 kişi hakkında dava açılmıştı. Bu davalar, aynı mahkemede birleştirilmişti. Söz konusu davada bazı sanıkların serbest bırakılmasına yapılan itiraz kabul edilmiş ve sanıklar tutuklanmıştı.
halktv.com.tr
İmamoğlu'na casusluk suçlaması da tutmadı! 'Casusluk' davası için yapılan bu anket siyaseti sallayacak!22 izlenme
Narin cinayetini kim itiraf edecek? 3 rapor, yeni şüpheli, işte kilit detaylar…37 izlenme
Kapan şirket sayısında büyük artış: 8 ayda 13 bin 792 şirketin kapısına kilit vuruldu!42 izlenme
Muhabir canlı yayında farketmeden tiyatroyu açık ediyor 'Meclis bombalanıyor ama üzerimizden savaş uçağı geçmiyor !'10278 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden korkutan açıklama! "Sonbaharda çok insan ölecek"116 izlenme
Süleyman Soylu'ya 4.9 tonluk kokain soruldu!79 izlenme
İmamoğlu: "İstanbul’daki gibi Türkiye’de de israf düzenine son vereceğiz"49 izlenme
İşte son seçim anketi! CHP'den AKP'ye rekor fark28 izlenme
Bu köyde kimsenin burnu bile kanamadı
İBB Başkanı İmamoğlu, evini yenilemekte zorlanan dar gelirli emeklilere verilen desteği duyurdu: "Yenileme maliyetinin %65’ni İBB olarak biz karşılıyoruz, ekstra 9 bin TL de kira desteği veriyoruz"
Okul katliamında yaralanan Almina'dan acı haber
İmralı'ya giden heyetin ağzını bıçak açmıyor