Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yaşanan vahşette yeni bir gelişme yaşandı. Sahiplendiği köpekleri öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan doktor Muhammet Mustafa Duman’ın cezası belli oldu.
Hakkında 'Müstehcenlik' ve 'Birden fazla evcil hayvana cinsel istismarda bulunarak kasten öldürme' suçlarından 17,5 yıla kadar hapis cezası istenen cani doktora 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

28 yaşındaki doktor Muhammet Mustafa Duman, sokak köpeklerini sahiplenme bahanesiyle evine aldığı ve ardından parçalayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Duman 'evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan tutuklanmıştı.
Doktorun evine köpekleri götürdüğü anlar ve bir süre sonra poşetlerle evden çıkması güvenlik kamerasına yansımıştı.
Duman hakkında 'Müstehcenlik' ve 'Birden fazla evcil hayvana cinsel istismarda bulunarak kasten öldürme' suçlarından 17,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.
Düzenlenen iddianame, Ankara Batı 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Öte yandan iddianamede kan donduran detaylar yer almıştı. Hayvanlara dehşeti yaşatan saldırganın 8 yavru köpekten 3’ünü 30 Mart 2025’te, 5’ini ise 26 Nisan 2025’te sosyal medya üzerinden verilen ücretsiz sahiplendirme ilanları aracılığıyla temin ettiği öğrenilmişti.
Saldırganın yavru köpekleri koli içerisinde ikametine götürüp, evde cinsel istismarda bulunduktan sonra parçalayıp öldürdüğü belirtilmişti.
Cani doktor kendini “Sahiplendiğim 5 adet yavru köpek evin mutfak balkonundaki açık camdan kaçarak gitmiş. Camın açık olmasının sebebi evi havalandırmaktı. Hafta içi ikametimde bulunmadığım sırada köpeklerin beslenmesini sağlamak için yeteri kadar yiyeceği beslediğim alana bırakıyorum. Ayrıca hafta içi bir veya iki gün kontrol amaçlı evime gidip geliyorum. Köpeklerin kaçtığını fark ettiğimde etrafı kontrol ettim. Köpeklerin kendisine yahut ölüsüne rastlamadım” diyerek savunmuştu.
Gerçek Gündem
Kaynak: ANKA
İtirafçı Adem Soytekin'in iddiası belgeyle çürütüldü! "Mehmet Pehlivan avukatları organize etti” demişti29 izlenme
Benzine bu gece zam geliyor21 izlenme
Eski THK rektörü Ünsal Ban yurt dışına kaçtı!29 izlenme
Diyarbakır’da Kılıçdaroğlu’nun ‘Yeter söz milletin’ pankartı polis tarafından indirildi!44 izlenme
İYİ Parti'de Akşener krizi; "Kurmaylarıyla arasındaki kriz derinleşti"46 izlenme
OECD’den Türkiye raporu: Enflasyon çok yüksek ve kalıcı…59 izlenme
Bülent Arınç’ın damadına verilen beraat kararının gerekçesi açıklandı!143 izlenme
Muazzez İlmiye Çığ hayatını kaybetti42 izlenme
Özgür Özel'den soruşturmaya ilk tepki: 'TÜSİAD nerede haksız?'
Yandaşların 'Atatürk' yalanı bitmiyor... Gerçek saniyeler içinde ortaya çıktı!
Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Hatay'daki sözlerine çok sert tepki! "Erdoğan'ın ifadeleri psikolojik olarak analize muhtaçtır"
AKP'li belediyenin canı elma çekmiş: AKP'li başkanın eski şirketine 300 bin TL'lik ihale!