Üsküdar Belediyesi tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanan ihalenin detaylarına erişmek mümkün değil. Çünkü belediye, ihaleye dair şartnameyi sisteme yüklememiş.
Fakat "Meyve (Amasya misket elma) alımı" başlığıyla 3 Kasım 2021'de onaylanan ihale, 26 Kasım'da sonuçlandı.

İhaleyi, 300 bin TL'lik bedelle Tureytat Yemek adlı şirket aldı. Şirket, elmaları Amasya'dan getirecek.
İhale, AKP'li başkanın eski şirketine gittiÜsküdar Belediyesi'ne 300 bin TL'lik 'Amasya elması' getirecek olan Tureytat Yemek hakkında önceki bilgilere baktığımız zaman ise 2014 yılına kadar AKP Amasya İl Başkan Yardımcısı Burak Çiftçioğlu'na ait olduğu anlaşılıyor.
Burak Çiftçioğlu, şirketi devrettikten sonra açtığı yeni şirketiyle AKP'li belediyelerden ihale almaya devam etmiş.
Belediye tarafından alınan 300 bin TL'lik elma, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün deposuna koyulacak.
Üsküdar Belediyesi tarafından 15 Kasım'da yapılan habere göre ise Amasya'dan alınan elmaların, aracısız şekilde doğrudan çiftçiden alındığı ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı belirtildi.
Fakat belediye ihalesine giren Tureytat Yemek, doğrudan meyve satışı yapan bir şirket değil. Şirketin, hazır yemek, fide, doğal gıda ticareti gibi faaliyetleri bulunuyor.

Öte yandan şirket ve belediye arasındaki sözleşme 24 Kasım'da imzalanırken Üsküdar Belediyesi, sözleşme ihale kesinleşmeden elmaları almış ve dağıtmış görünüyor.
Bir zamanlar AKP'nin gözde yazarı olan Abdurrahman Dilipak açıkladı: Kimin paralarına el konulacak?39 izlenme
Diploması sahte çıkan Osmanlı torunundan tuhaf savunma19 izlenme
Nedim Şener kayyum atanacak 27 belediyeyi 6 ay önce yazmış! İşte o belediye başkanları44 izlenme
Haluk Levent AHBAP'ın depremzedeler için kaç para harcadığını kalem kalem duyurdu40 izlenme
‘Yargı reformu’ tam gaz! Orhan Uğuroğlu’na saldıranlar serbest bırakıldı!49 izlenme
Bundan tam 88 yıl önce dünyanın birçok ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildi42 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında da adı geçmişti: Belediye CHP'ye geçmeden önce dönemin Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman'a ihalesiz konut satışı yapmışlar35 izlenme
Niğde'de bir vatandaş, poşet parası vermemek için markete eşekle gitti !156 izlenme