Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine ilişkin “kamu malına zarar verme”, “görevini yaptırmamak için direnme”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından soruşturma başlatmıştı.
Soruşturma kapsamında kimlik tespiti yapılan şüphelilerden 5'i gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Lütfü Karakuş’a ifade verdi.
ŞÜPHELİLERİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Şüphelilerden Soykan K.’nin savcıya verdiği ifadede, “Ölüm haberini alınca acilin kapısına bir yumruk attım. Sağlık çalışanlarına bir şey yapmadım” dediği öğrenildi.
Şüpheli Muhammet Devran Ö.’nün, “Öldüğü kişi halamın oğlu olur. Öldüğü bilgisi gelince akrabalarla hastaneye gittik. Herhangi bir şey yapmadım” ifadesini verdiği kaydedildi.
Şüpheli Mehmet Sadık Ö.’nün ise “Ölüsünü görmek istedik. Herhangi bir taşkınlık yapmadık” şeklinde beyanda bulunduğu belirtildi.

Foto: DHA
3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Şüpheliler, savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden Soykan K. ve Muhammet Devran Ö.’nün “görevini yaptırmamak için direnme” ve “kamu malına zarar verme” suçlarından tutuklandı. Diğer şüpheliler Yasin Ö., Mehmet Sadık Ö. ve suça sürüklenen çocuk Berat O.’nun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
NELER YAŞANMIŞTI?
Ahmet Öztaş’ı görmek isteyen yakınları, buna izin verilmemesi üzerine tepki gösterdi, arbede yaşandı. Öfkeli kalabalık, canlandırma odasının kapısına yüklenerek saldırı girişiminde bulundu. Sağlık çalışanları ise kapının arkasında sedyelerle barikat kurarak, kapının açılmaması için uğraştı. İhbar üzerine hastaneye gelen polis ekipleri, öfkeli grubu hastaneden uzaklaştırdı.
Sosyal medyadan yayınlanan ve Türkiye'nin gündemine oturan görüntülerin ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler hakkında soruşturma başlattı.(İHA, DHA)
Eren Erdem’in babası işten çıkarıldı!822 izlenme
Erdoğan’ın konut planına ekonomistler ve siyasilerden tepki: "Milletin aklıyla alay ediyorlar!"47 izlenme
Şarbona yakalanan hasta konuştu: Et yemedim, temas ettim206 izlenme
Türk tekstilciler Suriye'ye geri dönüşlerin artmasından endişeli20 izlenme
Erdoğan’ın sözlerine İmamoğlu’ndan yanıt: 3 bin oyla kazandık dediniz…346 izlenme
Kadınları aşağıladığı için açığa alınan okul müdürü ‘öğretmen’ olarak göreve döndü!172 izlenme
Yabancılara konut satışı yüzde 50 arttı: İran, Irak ve Afganistan ilk sıralarda!41 izlenme
Libya'da Hafterciler BMC zırhlılarıyla dalga geçti!416 izlenme