Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün şehirdeki hastanelere gönderdiği yazı, Sağlık Bakanlığı’nın hastanelere “tarama amaçlı test yapmayın” diye yazı gönderdiğini ortaya çıkardı.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, şehirdeki sağlık kuruluşlarına bugün bir yazı göndererek, tarama amaçlı test yapılmaması gerektiği uyarısında bulundu. İl Müdürlüğü’nün yazısında, Sağlık Bakanlığının 29 Haziran 2020 tarihli bir yazısına gönderme yapılarak, “tarama amaçlı gereksiz test yapılmasının uygun olmadığı” belirtiliyor.
İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezleri, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler, On Dokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve özel hastanelere gönderilen yazı ile “tarama amaçlı gereksiz test yapılmasının uygun olmadığı” bildirildi.
Söz konusu yazıda Sağlık Bakanlığı’nın 29 Haziran’da kurumlara yazı gönderdiği hatırlatılarak “çeşitli illerde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile askeri birlik, meslek birlikleri, federasyon, sendika vb. kurum ve kuruluşların Covid19 testlerinin yapılmasını talep ettikleri” bilgisi yer aldı. Yine Bakanlığın 29 Haziran’daki yazısı referans gösterilerek, COVID19 test taleplerinin Bakanlığın COVID19 tanı algoritmasına göre değerlendirilmesi gerektiği ve COVID19 tanı algoritma rehberinde belirtilen şikayet ve hastalık belirtileri olmayan kişilere, tarama amaçlı gereksiz test yapılmasının uygun olmadığı da bildirildi.
Yazıda, Samsun’da bulunan hastaneler, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından yapılan çalışmalarda bu uyarıların göz önünde bulundurulması gerektiği ifade ediliyor. Söz konusu uygulamanın Bakanlık tarafından TÜİK ile birlikte yapıldığı söylenen filyasyon çalışmalarını etkileyip etkilemeyeceği ise bilinmiyor.
NE OLMUŞTU?
Sağlık Bakanlığı hekimlerin COVID19 testi istediği sağlık sistemini aniden değiştirmiş, artık COVID19 temaslı olduğu bilinen kişilere test yapılmayacağı bildirilmişti. Yeni uygulamada temas hikayesi olan yada semptom göstermeyen hastalara test yapılmayacağı gibi, test istemi de sadece başhekimliklerin yetkilendirdiği hekimler tarafından eimza ile istenebiliyor. Söz konusu uygulama ise meslek örgütleri tarafından vaka sayılarını düşük göstermek yönünde bir uygulama olduğu konusunda eleştirilmişti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/saglikbakanligindanhastanelereskandaluyarih39297.html
Sedat Peker'den AA muhabiri hakkında flaş paylaşım!62 izlenme
Ortaokulda Kuran kursu sınıfı açtılar22 izlenme
Rus ordusu, Ukrayna Mariupol'deki doğum hastanesine doğrudan hava saldırısı düzenledi, bebek ve hamile kadınları öldürdü!82 izlenme
Sinan Ateş'in eşinden Ümit Özdağ'ı tehdit eden Ahmet Yiğit Yıldırım'a sert yanıt17 izlenme
Sağlık Bakanı Koca, corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 386.820'ye, can kaybı 10.639’a yükseldi!86 izlenme
İzmir'de CHP'li başkanın eşine sopalı saldırı!173 izlenme
İşte mağaranın girişi... 12 şehidin ardından yanıtını arayan sorular69 izlenme
Samandağ’da arazi kamulaştırmasına karşı çıkan vatandaş: "Oğlum 25 yıl Arabistan'da çalıştı o toprağı almak için. Depremde vefat etti. Önce beni oraya gömmeleri lazım"23 izlenme
Yıllarca süren istismar Müge Anlı'da ortaya çıkmıştı: 'Üvey baba' tutuklandı, linçten polis kurtardı!
Yumrukçu başkan Faruk Koca, inşaatında ölen çocuk için 12 bin 100 TL cezayı 20 taksitle ödemiş
Köprülere çuvalla para emekliye 100 lira zam! Kapanmada geçiş garantisi tıkır tıkır işleyecek!
Okul kantininde tost 40 TL