İktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, yine iktidara yakınlığıyla bilinen medyada yer alan “İETT otobüslerinde mantar yetişiyor” şeklinde sunulan haberinin yalan çıkmasının ardından kaleme aldığı yazısında, “Evet, medyada sürekli bakımsızlıklarıyla gündeme gelen İBB otobüslerinde mantar bitmesi gözüme çok da sürreal bir iddia gibi görünmemişti. Hayatın doğal akışına uygundu. Görüntüler de tatmin edici seviyede netti. Ben de sorunun vardığı trajikomik seviyeyi çok iyi tasvir ettiğini düşündüğüm için ironik bir yazı yazdım” ifadelerini kullandı.
“Seçim süreci yaklaşırken daha dikkatli olmalıydım” diyen Altınok, “Murat Ongun’dan ve okurlarımdan özür diliyorum” diye yazdı.
Sosyal medyada yer alan bir görüntü sonrasında iktidara yakın medyada, İETT’ye bağlı hizmet veren otobüslerde mantar olduğu iddiası servis edilmişti.
AKP medyasının, ‘İETT otobüslerinde mantar yetişiyor’ diye sunduğu görüntülerin Sırbistan’da çekildiği ortaya çıkmıştı. Murat Ongun konuya dair bir haberi “Limondan sonra Mantar kumpası! Bakalım daha neler göreceğiz” diye paylaşmıştı.
Sabah yazarı Melih Altınok “Kabul edin mantarlar çok iyi” başlıklı köşesinde, “Bir vatandaş görüntülemiş. Evet, evet bildiğiniz şapkalı mantar; küf müf değil. Burcu nedir, Merkür retrosu metroya girip yürüyen merdivenleri bozduğundan beri ne hâldedir bilmiyorum ama Murat Ongun’dan iddiayla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Öyle ya haberlerde “organik” diyorlar ama kültür mantarı da olabilirler. Zehirli falan olmasınlar sonra? Mantar bu, sağı solu belli mi olur. Bu arada itiraf et Murat; iki gazeteci olarak konuşuyoruz, mantarları görünce sen de içinden bir “oha” çektin değil mi?” ifadelerini kullanmıştı.
Tele1
Sedat Peker'e yakın isim Süleyman Özışık'ı yalanlayan görüntüleri paylaştı! '80 bin liralık mücevheri neden kabul ettin?'134 izlenme
Erdoğan'ın korumaları, 'yol neden kapalı?' diye soran avukatı bu hale getirdi!172 izlenme
5 yıllık inadın öyküsü77 izlenme
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde İzzet Yıldızhan ve Aleyna Kalaycıoğlu dahil 7 kişi tutuklandı25 izlenme
'İmamoğlu'na özgürlük' kampanyasında 10 milyon barajı aşıldı30 izlenme
Konu teröre gelince kürsüye yumruğunu vurdu24 izlenme
AP Raportörü'nden 'siyasi tutuklu' eleştirisi: "Avrupa yolu İHA fabrikalarında değil Silivri'de"19 izlenme
Türkiye'nin en ünlü caddesiydi, esnaf tek tek kepenk indirdi!517 izlenme
Ankapark hakkında bir rezalet daha! Halkın parasıyla Umre ve Medine ziyareti!
#İzmir #deprem'inde ölü sayısı 69’a çıktı
Türkiye 'Sahte Ürün' ticaretinde payını 3’e katladı!
'Domuz Eti Skandal'ıyla gündeme gelen Köfteci Yusuf'a 'Bedri Usta'dan sürpriz destek: "Hep destek tam destek meslektaşıma"