Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde ikinci ay geride kalırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov’un birlikleri ile ilgili inanılmaz iddialar gündemde.
İngiliz basınına konuşan görgü tanıkları, Çeçen askerlerinden oluşan bir grubun Bucha’nın kuzeybatısındaki bir sahra hastanesinde Rus askerlerini infaz ettiğini öne sürdü.
Rusya savaşında ‘propaganda aracı’ olarak da kullanılan Çeçen birliklerin kendi yoldaşlarını öldürdüğü ve Yablonska Caddesi’ndeki bir cam fabrikasın ‘işkence odası’ kurduğu öne sürüldü.

Kadirov’a bağlı Çeçen birliği
KASABA SAKİNLERİ DE İDAM EDİLİYOR
Ukrayna’nın Bölgesel Savunma Kuvvetleri’nde komutan yardımcısı olarak da görev yapan komşu kasaba Irpin’in belediye meclisi üyesi Artem Hurin, Putin’in askerlerinin geçen ay Ukrayna’nın geri çekilmesinden sonra Bucha’nın kuzeybatısındaki Borodyanka’yı ilk ziyaret edenlerden biriydi. Hurin, “Ağır yaralı Rus askerlerini oradaki büyük bir hastaneye getiriyorlar. Burada çok ağır yaralıların vurularak öldürüldüğü açıklandı. Bunu Kadirov’un birliklerinden başkası yapmaz.” dedi.
İngiltere merkezli Daily Beast gazetesinin haberine göre Hurin, Kadirov’un birliklerinin kasaba sakinlerini idam ettiğini de iddia etti.
1000’DEN FAZLA KİŞİ MAHSUR
Öte yandan, Ukrayna’nın kuşatma altındaki Mariupol kentindeki çelik fabrikasından kaçmayı başaran ilk sivillerin tahliye edildiği de açıklandı.
Nisan ortasından beri fabrikanın altında bulunan tünellere sığınan Ukraynalı bir asker, yaklaşık 20 kadın ve çocuktan oluşan bir grubun Cumartesi gecesi güvenli bir şekilde dışarı çıkmayı başardığını söyledi. Ancak şu anda binden fazla kişinin halen yeraltında mahsur olduğunu açıkladı.
Azak alayı komutan yardımcısı Sviatoslav Palamar Reuters’a yaptığı açıklamada, “Sivilleri iplerle enkazdan çıkarıyoruz. Yaşlılar, kadınlar ve çocuklar var.” dedi.
Akaryakıt fiyatlarına endeksli sözleşme devri102 izlenme
Yardım paketinden çıkan not, okuyanları duygulandırdı128 izlenme
Sedat Peker Süleyman Soylu'yu hedef aldı, Süleyman Soylu Sedat Peker’e yanıt verdi76 izlenme
Adıyaman'da 134 seçmen boş araziye kaydettirildi: YSK itirazı reddetti!28 izlenme
'Yenidoğan' davasında intihar eden doktor hakkında kritik ihbar: Savcılık devrede37 izlenme
Yoksul hane sayısında bir yılda büyük artış31 izlenme
ABD’li ilaç şirketlerinden sonra yerli tıbbı cihaz üreticileri de isyanda! "26 milyar lira alacağımız var"124 izlenme
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Ekrem İmamoğlu' açıklaması72 izlenme
AB’nin dijital corona aşısı pasaportu hazır: Türkiye aşı pasaportunda yok!
Maaşları ve tazminatları verilmeyen maden işçileri Ankara'ya yürüyecek ama ayakkabıları yok...
Saray başdanışmanının bir garip iddiasına Mansur Yavaş'tan ders gibi yanıt
Mehmet Şimşek'in enflasyon mesajı sonrası sosyal medyada tepkiler çığ gibi!