Açıkladığı enflasyon raporları ile Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine alternatif olan, kamuoyunun yakından takip ettiği Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAGrup) bir engelleme girişimi daha geldi. ENAGrup'un kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy'a, çalıştığı Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açıldı. Daha önce TÜİK'in yargı yoluyla ENAGrup'u susturmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını söyleyen Ulusoy, şimdi de üniversite üzerinden harekete geçildiğini belirtti.
BASKI YAPILIYOR
SÖZCÜ'ye konuşan Ulusoy, uzun süredir baskı altında olduklarını, ne olursa olsun geri adım atmayacaklarını ve halkın gerçek verilere ulaşması için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Yayınlanan bir röportajın bahane edilerek üniversite yönetiminden izin alınmadığı gerekçesiyle soruşturma açıldığını ifade eden Ulusoy, 2.547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'na göre soruşturmayı rektörlüğün açması gerektiğini, ancak hukuk fakültesi üzerinden bunun yapıldığını kaydetti.

Prof. Dr. Veysel Ulusoy
Disiplin soruşturmasının barkodlu olması ve YÖK sistemine girmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Ulusoy, üniversite yönetiminin kapıyı dolanarak hareket ettiğini söyledi. “Her yönüyle mesnetsiz bir soruşturma” diyerek tepki gösteren Ulusoy, şöyle konuştu: “Hukuk fakültesi dekanı üzerinden işlemi yürütüyorlar. 3 hocayı koymuşlar karşıma, mahkemeye çıkarılmış suçlu gibi savunma yapmamı istiyorlar.”
Yeditepe Üniversitesi tarafından açılan soruşturmada kesin hüküm veren ifadeler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Veysel Ulusoy, kendisine gönderilen soruşturma kağıdında kullanılan dilin, Meclis'te hazırlık aşamasında olan ve ağır sansür uygulamaları içeren sosyal medya yasasının diline benzer olduğunu belirtti. Soruşturmada “yanlış ve yanıltıcı bilgi vermek, gerçeğe aykırı algı oluşturmak” gibi hükümler olduğunu ifade eden Ulusoy, suçlamaların tamamının temelsiz olduğunu, zorla suç uydurulmaya çalışıldığını kaydetti.
EPGİS Başkanı açıkladı: Düzenleme olmazsa benzin 11 lira olabilir!50 izlenme
2 gündür yanıt bekleyen soru! "Kendi şirketinden Bakanlığa 9 milyonluk ürün sattınız mı?"77 izlenme
Cumhurbaşkanlığı’ndan anket adı altında fişleme!93 izlenme
Süleymancılar’a ait erkek öğrenci yurdunda küçük çocuğa darp iddiası34 izlenme
Akşener’den sert sözler! ‘Son derece terbiyesiz, son derece dangalakça’324 izlenme
İmamoğlu'nun diploması nasıl iptal edildi? Bir bir anlattılar17 izlenme
Erdoğan'ın alışveriş yaptığı markette fiyatlar üçe katlanmıştı, talimat geldi! "Fiyatları düşürün"38 izlenme
Meral Akşener, " Ben Hacı Kadınım Ağzıma Alkol Değmedi33 izlenme
Bursa Şehir Hastanesi için 4 hastane kapatılacak!
EYT'lilere fark ödemeleri başladı
CHP, Türkiye’nin icra haritasını çıkardı: İstanbul nüfusu 16 milyon, 8.2 milyon icra dosyası var!
Enflasyonu Aralık'ta düşürüp Ocak'ta yükselten TÜİK'e vatandaştan tepki: "Çıldırmaya az kaldı!"