Rusya, Ukrayna'nın Vinnytsia kentinde yine sivilleri vurdu! 1'i çocuk 12 ölü, 25 yaralı

57 izlenme 14 Temmuz 2022
Reklamlar

Rus ordusunun Ukrayna'nın Vinnytsia kentindeki bir iş merkezine gerçekleştirdiği füzeli saldırıda 1'i çocuk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

Rusya, Ukrayna'ya sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor. Rus ordusu bu kez Vinnytsia kentindeki bir iş merkezini 3 füzeyle vurdu. Ukrayna Acil Durum Servisi, tarafından yapılan açıklamaya göre saldırı sonucu küçük bir çocuk da dahil olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı. Ulusal Polis Şefi Ihor Klymenko, ön bilgilere dayanarak füzelerin iş merkezine isabet ettiğini ve binalarına zarar verdiğini, bir otoparkta ve araçlarda yangına yol açtığını aktardı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda saldırıya tepki göstererek, "Bu açıkça terör eylemi değil de nedir?" ifadesini kullandı.

İHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Vatandaş aç, AKP’li belediye 'reklam' peşinde: 2 milyon liralık afiş ihalesi! Partiden ihraç edilmişti: Eski AKP'li vekilden Erdoğan'ı sinir küpüne döndürecek açıklama! 6 Şubat deprem davalarında bir ilk! "AFAD ve kamu kurumları görevlerini ihmal ettiler" denildi Belediye başkanından çağrı: Alevler termik santrale yaklaştı