Harkiv şehir merkezinde akşam saatlerinde 5 ayrı patlama sesi duyuldu. Rus güçlerince şehre atılan roketler, 5 eve isabet etti.
Saldırılar nedeniyle 2 evde yangın çıktı, üçünde ise hasar oluştu. Yangınlar nedeniyle çevreyi yoğun duman kaplarken, bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.
İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangınlar söndürüldü. Saldırılar nedeniyle Harkiv merkezinde akşam saatlerinde sık sık sirenler çaldı.
Öte yandan Harkiv Belediye Başkanı Ihor Terekhov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırılarda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin de yaralandığını, 3 evde de hasar oluştuğunu belirtti.
Rusya sınırına yaklaşık 45 kilometre mesafede yer alan ve başkent Kiev’in ardından Ukrayna’nın en büyük ikinci şehri konumundaki Harkiv, sık sık Rus güçlerinin füze ve roket saldırılarına hedef oluyor.. Saldırılar nedeniyle Harkiv’de nüfusun yarısının kentten ayrıldığı belirtiliyor.
RUS BİRLİKLER İKİ ŞEHİRDEN ÇEKİLİYOR
Rusya Savunma Bakanlığı, ordusunun kontrolü altında tuttuğu Ukrayna'nın Harkiv bölgesindeki İzyum ve Balakley şehirlerinden geri çekilmeye başladığını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Ukrayna’daki savaşta Rus ordusunun eylemlerine ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada, Rus silahlı kuvvetlerinin “askeri operasyonun hedefine ulaşması için” Harkov bölgesine bağlı Balakleya ve İzyum şehirlerindeki birliklerinin Donetsk Halk Cumhuriyeti topraklarına yönlendirilmesi için bir çalışma gerçekleştirildiği kaydedildi.
Sözcü
Yeşilay ve Kızılay’a milyarlar aktı
Bakan Tekin ‘uygunsuz kıyafet’ krizine sebep olan müdürü savundu: "Gayet mantıklı bir başlangıç yapmış…"
DADD Karadeniz 2022 Rallisi, Büyükçekmece'deki Kıyı İstanbul Marina'da düzenleniyor.
CHP'den Hakan Fidan'a diploma sorusu
Edirne Havsa'da akıma kapılan kuş anız yangını çıkardı: 1500 dekarlık tarla yanarak kül oldu
Şahan Gökbakar 25 kere Atatürk yazarak Ali Erbaş’a seslendi ‘Sen söyleme biz her gün ve hep beraber söylüyoruz’
Sanayicinin elektriğini kestiler
CHP'li Manyas Belediyesi'nde asgari ücret 4200 TL oldu!
Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike! BOTAŞ eski Genel Müdürü açıkladı: "8 günlük gaz kaldı"
AKP kendi yaptırdığı ankette eridi!
9 işçinin ellerini kaybettiği fabrikanın girişine konulan reklam panosu pes dedirtti
Süper Lig'in yıldız oyuncusu izni aldı Anıtkabir'e Atatürk'ün huzuruna koştu!
Norveç'ten skandal hareket! İsveç'in Türkiye'ye iade edeceği teröristlere resmen yol gösterdiler.
Karşılamak için metrelerce kuyruk oluştu!