İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey'in Ukrayna'nın Rusya'yı bombalamasını destekledikleri yönündeki açıklaması Kremlin'de sert tepkiye yol açtı.
Heappey, İngiltere'nin Ukrayna ordusunun Rusya'nın altyapısını hedef alan saldırılarını desteklediğini ve İngiliz silahlarının bu saldırılarda kullanılmasının “tümüyle meşru” olduğunu söylemişti.
Sözcü'de yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, bu açıklamaya tepki göstererek Rusya'nın da Ukrayna'ya silah gönderen İngiltere ve diğer NATO ülkelerindeki askeri hedefleri vurabileceğini belirtti. Zaharova, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e dönen Batılı diplomatların da bombalarla hedef alınabileceğini ifade etti.
Zaharova, “Askeri sevkiyat lojistiğini kesmek için Rusya da Kiev rejimine silah sağlayan NATO ülkelerindeki askeri hedefleri vurabilir. Bu durum Ukrayna'da ölüme ve kan dökülmesine yol açıyor. Anladığım kadarıyla bundan sorumlu ülkelerden biri de İngiltere” ifadelerini kullandı.
“BATILI YETKİLİLER OLSA DA VURURUZ”
Rusya Savunma Bakanlığı da Heappey'in sözlerini provokasyon olarak niteledi ve Kiev'deki Batılı diplomatları vurabileceği tehdidinde bulundu. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov da dünkü açıklamasında “İngiltere'nin Kiev'i bu tür eylemler için provoke etmesi halinde buna orantılı şekilde yanıt vereceğimizi vurgulamak isterim” dedi. Peskov, “Batılı ülkelerden danışmanların varlığı Kiev'deki karar merkezlerini uzun menzilli silahlarla vurmamız konusunda bir sorun oluşturmaz” diye konuştu.
Rusya'nın askerlerini Ukrayna'nın doğusuna yığarak başkent Kiev ve çevresinden çekmesinin ardından İngiltere dahil birçok ülke diplomatlarını Kiev'e geri göndereceğini açıklamıştı.
“BATI SAVAŞA DAHA FAZLA DAHİL OLUYOR”
Öte yandan Heappey'in açıklaması İngiltere'de de tartışma yarattı. Parlamentoya bağlı Savunma Komitesi Başkanı Tobias Ellwood, The Times gazetesine yaptığı açıklamada, bakanın açıklamasının Rusya'nın Ukrayna dışında Batılı ülkelere ait askeri hedefleri ve özellikle Polonya'yı vurmasına yol açabileceğini söyledi. Ellwood, Batı'nın giderek Ukrayna'daki savaşa daha fazla dahil olduğunu belirtti.
Rusya bugüne kadar birçok defa Batılı ülkelerden Ukrayna'ya yönelik silah sevkiyatını meşru hedef olarak gördüğünü bildirmişti.
Akbelen direnişçisi Esra Işık hakkında tutukluluğa devam kararı9 izlenme
Müteahhitler işçi ücretlerinden şikâyetçi25 izlenme
Santa Maria Kilisesi saldırganlarının görüntüleri ortaya çıktı41 izlenme
Yunus Emre Geçti'nin çetesinden olay yaratan açıklama32 izlenme
İktidar, müteahhitleri zengin etti!42 izlenme
Yabancı payının en yüksek olduğu sektörler belli oldu44 izlenme
Daha önce “Açılmak şeytana hizmet etmektir” diyen Niran Ünsal "ticari kayıp yaşadım" diyerek türbanı çıkardı1093 izlenme
TTB: Gündem değiştirme girişimlerine itibar etmeyin!57 izlenme
Hükümetin memur ve emeklilere teklifi: "İlk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için 9" | Memur-Sen'den yanıt geldi: "Mümkün değil!"
Savaştan kaçan Suriyeli yola koyduğu sandalyeye oturup Türklere meydan okudu! 'Erkek olan gelsin buraya'
Korona önlemleri nedeniyle alınmadığı hastaneyi basıp doktorun burnunu kırdı!
Mehdiliğine inanmadı diye komşusunu 9 kurşunla öldürdü, müebbet hapis cezasına çarptırıldı!