ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), Rusya'nın Kamçatka Yarımadası açıklarında Türkiye saati ile 02.24'te 8.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
ÇOK SAYIDA BÖLGEYE TSUNAMİ UYARISI
Yerin 20.7 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin ardından Rusya, Japonya, Meksika ve ABD'nin Alaska ve Hawaii eyaleti, Pasifik Okyanusu kıyıları ile Pasifik Adaları'na yönelik tsunami uyarısı yapıldı. Yerel yetkilerden alınan bilgilere göre, depremin etkilediği bölgelerde birçok yerleşim yerinin tahliye edildiği öğrenildi. Fukuşima Nükleer Santrali'nde tahliye işlemleri başladı.
6,9'LUK ARTÇI
Bölgede 6,9 ve 6,3 büyüklüklerinde artçıların da kayda geçtiği belirtildi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada Rusya'da yaşanan deprem sonrası bölgede tsunami uyarısı verildiği öğrenildi.
3-4 METRELİK TSUNAMİ KAYDEDİLDİ
RIA News'in haberine göre, Sakhalin Valisi Valery Limarenko'ya göre, merkez üssünün güneybatısında yer alan Pasifik Okyanusu'ndaki bir Rus adası olan Sakhalin'de yaşayanlar tahliye ediliyor. Kamçatka'nın Yelizovo Bölgesi'nde 3-4 metre yüksekliğinde bir tsunami dalgası kaydedildi. Solodov, şimdiye kadar minimum hasar bildirildiğini söyledi.
Tele1
Arşiv Süleyman Soylu'nun peşini bırakmıyor ! 'Zekeriya Öz'e geleceğim adına müteşekkirim'
Dünyaca ünlü banka emekliye yapılacak zammı duyurdu
Narin cinayetinde yeni dava: 3'ü çocuk, 15 sanık hakim karşısına çıkacak
ABD Kongresi'nde F-16'ların Türkiye'ye satışına ilişkin süreç tamamlandı
AKP'li belediye, yardımları yurttaşlara değil vakıflara dağıttı!
Türkiye’yi ayağa kaldıran tahliye
Sokak röportajında korkmadan konuştu "TOGG’un üretimi Türkiye’de yapılsaydı A haber 7/24 canlı yayın yapardı. Sen evine soğan alamıyorsun yok TOGG yok bilmem ne"
Athena Gökhan'dan Tevfik Göksu'ya videolu FETÖ mesajı: Cumhuriyetimin düşmanı!
Yargıtay müebbeti onamıştı: Osman Kavala'dan açıklama
Kızılay Başkanı Kerem Kınık eski derneğine 1 milyonluk para aktardı!
Saadet Partisi’nden Kılıçdaroğlu’na tam destek! Ellerini masaya vurarak bağırdılar “BU RA DA YIZ”
Naci Görür Konya depreminin ardından o fay hattına dikkat çekti: "Tüm bölgeyi etkileyebilir!"
Fahrettin Koca’dan Biontech açıklaması! Aşı kimlere yapılacak?
Rize'de çay fiyatına büyük protesto! Esnaf kepenk kapattı