
İKİ KATI ÜCRET ALIYORLAR
Gayrimenkul sektörünün ardından berberlik hizmeti de vermeye başlayan bazı Rus ve Ukraynalılar, Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarları Odası’nın belirlediği resmi tarifenin iki katından fazla ücret alıyor.
MÜŞTERİLERİ KENDİ VATANDAŞLARI
Oda, 2023 yılı lüks sınıfta saç sakal tıraşı için 600 lira fiyat belirlerken Rus ve Ukraynalı berberler ise 1200 ile 1500 lira arasında ücret alıyor. Bu berberlerin müşterilerinin büyük bölümü ise kendi ülke vatandaşları olduğu bildirildi.

“KAYITLARI YOK, MERDİVEN ALTI HİZMET VERİYORLAR”
Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkan Vekili Turan Ersoy, berber esnafının durumdan mağdur olduğunu söyledi.
Muratpaşa ve Konyaaltı ilçesinde Rus ve Ukraynalıların berber ve kuaför hizmeti verdiğini anlatan Ersoy, çoğunlukla oturdukları daireleri berber salonuna çevirdiklerini söyledi.
Ersoy, “Bizim resmi tarifemiz var. Bunun üzerinde esnafımız ücret alamaz. Lüks sınıf, en pahalı ücret tarifemizdir. Burada saç sakal tıraşı için 600 lira ücret belirlenmiş. Ancak Rus ve Ukraynalı merdiven altı hizmet verenler 1200 liraya, yani iki katı ücret alıyor” dedi. Ersoy, çok sayıda esnaftan şikayet geldiğini anlattı.
ESNAF DERT YANDI
Konyaaltı ilçesinde berberlik yapan Resul Akca da merdiven altı hizmet veren Rus ve Ukraynalılardan dert yandı.
“Vergi ve kira ödüyorum. Onlar hiçbir şey ödemiyor” diyen Akca, müşterilerin de mağdur olduğunu duyduğunu belirterek, Oda’nın belirlediği fiyatlarda berber hizmeti veriyoruz. Ancak Rus ve Ukraynalılar bu fiyatların çok üstünde saç ve sakal tıraş ediyor. Oturdukları daireleri berber dükkanına çevirmişler. Bu bize maddi kayıp olarak da yansıyor” ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYADAN REKLAM YAPIYORLAR
Berberlik yapan Rus ve Ukraynalıların, özellikle sosyal medyada çeşitli gruplarda reklam yaptıkları ve bu şekilde müşteri topladıkları öğrenildi. (DHA)
Merkez Bankası'nın eski ekonomisti açıkladı: "5 Haftada 25 milyar dolar uçtu"43 izlenme
AKP'li İl Başkanı törenle karşılanmıştı: Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş görevden alındı82 izlenme
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yanıt bekleyen sorular: Avrupa'nın kapıdan sokmadığı ürünleri biz mi yiyoruz?25 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 82.180 yeni vaka tespit edildii 83.225 kişi sağlığına kavuşurken, 174 kişi hayatını kaybetti!43 izlenme
Jandarma Genel Komutanlığına tahsisli olan arazi, 'dini tesisler' alanı yapıldı!176 izlenme
Dolar fırladı, benzin ve motorine yeni zamlar göründü!48 izlenme
Tarımı bitirmenin belgesi! Çukurova’da çiftçilere “Su yok ekmeyin” dendi30 izlenme
AB’den Türkiye’ye yaptırım sinyali35 izlenme
İmamoğlu bu ülkede "Narin niye öldü?" diye sordu: "Kalbim buruk, vicdanım köşeye sıkışmış durumda. Hücrelerim birbiriyle çarpışıyor ve inanın vicdanen çok şeyi sorguluyorum"
Sigaraya bir ay içinde ikinci zam!
Tunceli’den acı haber! 1 askerimiz Şehit oldu
Bulgarların gelişi yüzde 30 arttı, iş yeri kiraları 50 bin liraya çıktı!