TürkiyeKatar Yüksek Stratejik Komite Altıncı Toplantısında Katar ile Türkiye arasında Haliç Altın Boynuz projesine ilişkin işbirliği anlaşması da imzalandı.
Haliçport olarak projenin ihalesini 2013 yılında 1.3 milyar dolar bedelle Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince almıştı.

Proje, 250 dönümlük alanda 70’er yat kapasiteli iki yat limanı, 400’er oda kapasiteli iki 5 yıldızlı otel, 1000 kişilik cami, AVM ve otoparkın inşa edilmesi, bu yapıların dört yılı yapım süresi olmak üzere 45 yıllığına özel sektör tarafından işletilmesini kapsıyor.
Haliç projesi uzun zaman İstanbul gündeminde tartışmalara neden olmuştu.
Fettah Tamince’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Sembol Uluslararası Yatırım Tarım Peyzaj İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.Ş'nin yan kuruluşu olan Haliç Altın Boynuz Marina Turizm Gayrimenkul İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. ve Haliç Altın Boynuz A.Ş. ortak girişimi Haliç projesini üstlenmişti.
Katar devletinin proje kapsamında bu şirketlerle işbirliğine gitmesi bekleniyor.
OTEL İÇİN YATIRIM TEŞVİĞİ
Haliç Altın Boynuz Marina Turizm Gayrimenkul, İstanbul'un Haliç bölgesi kuzey kıyısında yapacağı otel projesi için geçtiğimiz ay yatırım teşvik belgesi almıştı. Bin 122 yataklı 5 yıldızlı otel için alınan teşvik belgesinde otelin maliyetinin 146 milyon 500 bin lira olacağı belirtilmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/katarhalicedeortakoluyor6142529/
Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdü: En önemli özelliği istikrarlı ve güvenilir bir ortak olmasıdır.40 izlenme
Okullardaki 'Filistin yürüyüşü' çağrısını açıkladı: Bilal Erdoğan için talimat verilmiş22 izlenme
TÜİK’e dava açıldı mahkeme savunma isteyecek21 izlenme
Onur Şener cinayetinde iddianame tamam59 izlenme
Antalya’daki teleferik faciasıyla ilgili 13 kişi hakkında gözaltı kararı45 izlenme
Seçim bitti sözlerini unuttu! İsveç NATO’ya giriyor31 izlenme
Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir'den flaş sözler! "Yahudi Mayasız Ayini'ne göre 18 yaşına gelmiş bir erkeğin bakire bir kızı öldürerek rüştünü ispat etmesi gerekiyor"66 izlenme
Müfredattan Atatürk'ü sildiler, 10 Kasım için seferber oldular137 izlenme
Büyük adam kimdir?
Diyarbakır'da Karşıdan Karşıya Geçerken Otomobil Çarpan Kadın Hayatını Kaybetti
1 TL 9,5 leva yapıyordu biz fakir Bulgaristan'a gidip para bırakıyorduk, sonra AKP geldi 1 leva 9.5 TL etti şimdi onlar fakir Türkiye'ye geliyor!
Emekliler Erdoğan'ın açıkladığı 5 bin liralık ‘ikramiyeye’ isyan etti: ‘Ne alabilirim ben 5 bin lirayla’