Rus ordusu Ukrayna’nın başkenti Kiev'i vurdu!

46 izlenme 28 Nisan 2022
Reklamlar

Ukrayna’nın başkenti Kiev uzun bir aradan sonra yeniden Rus bombardımanının hedefi oldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef aldı. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klichko saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Arkadaşlar düşman Kiev'e saldırdı. Sevchenko semtinde 2 patlama meydana geldi. Ekipler olay yerinde çalışıyor. Saldırıdan zarar görenlere ilişkin bilgiler güncelleniyor" ifadelerini kullandı.

Saldırıda 6 kişi yaralandı

Rusya-Ukrayna Savaşı 64'üncü gününde devam ederken, Rus ordusu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ziyaret ettiği sırada Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef aldı. Saldırıda füzelerden birinin sivil bir binanın zemin katına isabet ettiği belirtilirken, saldırıda 6 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko yaptığı açıklamada, "Ruslar Kırım'dan ateşlenen seyir füzesi ile Kiev'de sivil yerleşim alanını hedef aldı. Saldırı sonucunda yaralı sayısı 6'ya yükseldi. Füzenin bulunan motoru, incelemeler için uzmanlarımıza teslim edilecek" ifadelerini kullandı.

"Her gün bedel ödüyoruz"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak ise, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in başkent Kiev'i ziyareti esnasında füzeli saldırı gerçekleştirildi. Bu Rusya'ya karşı zafere ihtiyacımız olduğunu ve Ukrayna'nın yanında tüm dünyanın birleşmesi gerektiğini gösteriyor. Hızlı hareket edilmeli. Daha fazla silah ve yardım gerekli çünkü Ukrayna her gün demokrasinin ve özgürlüğün bedelini ödüyor. Bu savaşta kaybeden taraf olamayız" dedi.

İHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yavaş duyurmuştu, Ankara Barosu’ndan destek geldi: Kol saatinin yerine Atatürk geliyor… Bakanlık şehidin ailesine verilen tazminatı faiziyle geri istedi Kapalıçarşı'da dolar kuru rekor kırdı: "Bankadan para çekip gidiyorlar!" Ayşe Tokyaz'ın ikiz kardeşi Esra Tokyaz: "Kardeşimi zorla alıkoydu, tehdit etti. Ayşe’yi AVM’ye bıraktığını söyledi ama ayakkabıları evdeydi. Yalan söylüyordu. Polise gittim ama kimse bir şey yapmadı"