Geçtiğimiz Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yardımcısı da görevden alındı.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur’un yerine Mustafa Tuzcu getirildi.
10 Temmuz 2018’den 21 Nisan 2021 tarihine kadar Ticaret Bakanı görevini yürüten Ruhsar Pekcan görevden alınarak yerine AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş getirilmişti.
Görevden alınan Ruhsar Pekcan’ın adı, kendisi ve eşi Hasan Pekcan’a ait şirketin bakanlığa dezenfektan satmasıyla gündeme gelmişti. Pekcan daha sonra görevden alınmıştı.
GONCA YILMAZ BATUR KİMDİR?
1970 yılı Konya doğumlu olan Gonca Yılmaz Batur 1988 yılında Ankara Fen Lisesi'nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği eğitimi aldı.
İş hayatına özel sektörde başlayarak uluslararası denetim ve danışmanlık firmalarında yöneticilik yaptıktan sonra telekomünikasyon, otomotiv, enerji ve diğer pek çok alanda faaliyet gösteren kurumsal şirketlerde üst görev alan Batur, 18 Ağustos 2018 tarihinde T.C. Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ticaretbakanligindakritikbirgorevdenalmadaha6419685/
Bomba iddia: Ölüm sayıları böyle mi gizleniyor?120 izlenme
Tarımda kayıp yılı14 izlenme
İnfaz koruma memurları, mahkumun kafasını betona vurup kolunu kırdı!119 izlenme
AKP'ye sahip çıkan kalmadı: Sabah yazarından dikkat çeken zam tepkisi!76 izlenme
RTÜK'te başkan değişti!12 izlenme
Saraçhane'de tutuklanan 13 gencin tutukluluğunun devamına karar verildi!16 izlenme
Türkiye nereye gidiyor? Her gün yeni bir şiddet görüntüsü... Park alanı için birbirlerine girdiler!27 izlenme
Böcek ailesinin zehirlenmesinde korkunç detay: Nazilerin gaz odalarında kullandığı kimyasalı kullanmışlar18 izlenme
200 milyon dolar tünele sıkıştı! Dağı delemeyince, hazineyi delmişler!
Son dakika! Bakan Bilgin: Son dönemde asgari ücreti tarihin en yüksek oranında artırdık, Aralık'ta da artıracağız.
AKP'li Büyükşehir Belediyesi daire başkanı "Rüşvetten" gözaltına alındı!
Berat Albayrak'a 'vergi eleştirisi' suç unsuru oldu!