AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, kendisine ve eşi Hasan Pekcan’a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından, Bakanlığa dezenfektan satın almasını savundu.
Elitaş şu ifadeleri kullandı:
“Dünyayı zor durumda bırakan salgın dönemlerinde elinizde teknik imkan varken kamunun ya da ilgililerin dezenfektana ihtiyaç duyduğu bir dönemde 'Kusura bakmayın benim eşim bakan, vermiyorum' demek ne kadar doğru olurdu, onu değerlendirmek gerekir. Bakılması gereken o malın kuruma verildiği tarih ve piyasadaki fiyattır."
FİYATLARI O GÜNKÜ ŞARTLARIYLA DEĞERLENDİRMEK LAZIM
Ruhsar Pekcan’ın aldığı iddia edilen para ile Pekcan’ın aldım dediği para arasında 20 kat fark olduğunu söyleyen Elitaş, “Etik olarak değerlendirilebilir mi? Değerlendirilebilir. Yaklaşık 34 liralık alkol fiyatlarının 25 liraya çıktığı bir dönemdi. Fiyatları o günkü şartlarla değerlendirmek lazım” dedi.
Ruhsar Pekcan’ın, Ticaret Bakanlığı adına dezenfektan satın aldığı aile şirketi, pandemi sonrasında kurulmuştu.
https://www.aykiri.com.tr/ruhsarpekcanindezenfektanskandalinaalkolfiyatlisavunma/11637/
Hüsnü Mahalli'ye ‘cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine hakaretten' hapis cezası268 izlenme
Tekel bayileri kepenk kapatıyor385 izlenme
Torba yasada dikkat çeken akaryakıt detayı! Benzin ve motorine ÖTV zammı geliyor33 izlenme
Afgan komandoları Taliban’a karşı direnişe geçti: 'Son damla kanımız akana kadar savaşacağız!'73 izlenme
CHPli Aldan'dan Reza Zarrab iddiası: Cezaevinde değil!180 izlenme
Özlem Türeci'yi, 'Uğur Bey'in eşi' olarak niteleyen Erdoğan'a tepki yağdı!117 izlenme
Gerici sosyal medya imamı yine kadınları hedef aldı: "Düğünlerde oynattığın karıyı maç izlemeye gelelim de oynat bakalım"24 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın “Kandil” suçlamasına sert yanıt! "Müfterisin, günah ve pislik içinde boğuldun. Artık yeter"27 izlenme
Cumhuriyet düşmanı imamın peşini bırakmıyorlar!
RTÜK üyelerinden YSK’ya başvuru: TRT genel müdürü görevden alınsın!
'CHP FETÖ'nün devlete sızmasının alt yapısını hazırladı' diyen AKP'li Mahir Ünal'ı arşiv affetmedi !
Atatürk'ün ordusuna 'çapulcu' diyen AKP'li vekile ADD'den sert yanıt!