Son olarak internet yayınlarını denetleme hakkına sahip olan, ekrandaki şiddet görüntülerini görmeyip muhalif yayınların çoğuna ceza veren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) Üst Kurul üyelerine yedi yıldır Kanun’a aykırı ödemeler yapıldığı tespit edildi.
RTÜK 2018 Sayıştay Denetim Raporuna göre, 15 Ocak 2012 tarihinden sonra göreve başlayan RTÜK Üst Kurulu üyelerine, TBMM tarafından seçilerek göreve başlamaları gerekçe gösterilerek 375 sayılı KHK kapsamında olmadıkları yönünde alınan Üst Kurul Kararı nedeniyle 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun hükümleri dikkate alınarak, maaş ve harcırah verilmeye başlandı. Bu işlemin Kanun’a aykırı olduğunu ifade eden Sayıştay, hatadan dönülmesini, yüksek tutarda maaş alan Kurul temsilcilerinin normal maaşlarına dönmesini istedi.
BEŞ SAYFALIK YANIT
Tespitle ilgili geniş kapsamlı bir yanıt hazırlayan RTÜK Başkanlığı, Üst Kurul üyelerinin atanmadığını, TBMM tarafından seçildiği ve görevden alınamadığı için bu statüde değerlendirilerek yüksek maaşlar aldığını öne sürdü. Sayıştay, bu yanıta rağmen işlemin gerekçesi olan Üst Kurul kararının mevzuatlara aykırı olduğunu bildirdi.
EN YÜKSEK HARCAMA PERSONELE
Vadesi dolmasına karşın kurumun 2 milyon 689 bin TL’lik borcu tahsil etmediğini kaydeden Sayıştay, RTÜK’ün geçen yılki zararının ise 2,9 milyon TL olduğunu ortaya koydu. RTÜK’ün bir yıllık toplam geliri 103,9 milyon TL olarak belirlendi. Kurumun en önemli gider kalemi ise personel giderleri oldu. RTÜK’te bu harcama kalemi için 58,7 milyon TL harcandı. Kurumun toplam gideri ise 106,8 milyon TL’ye ulaştı.
https://www.birgun.net/haber/rtukustkurulunamevzuataaykiriballimaaslar270274
15 Temmuz'da TRT'yi basan 14 er, müebbet aldıkları davada tahliye oldu!96 izlenme
Saraçhane eylemlerinde tutuklanan 14 öğrenci tahliye edildi18 izlenme
Atatürk’e hakaret eden yazara suç duyurusu!97 izlenme
CHP'lilerin 30 Ağustos yürüyüşüne polis müdahale etti! CHP'li vekile tekme atıldı!126 izlenme
İktidarın anketçisinden AKP'ye üç büyük şehirde kara haber! "Gürsel Tekin Mansur Yavaş'tan daha çok seviliyor" demişlerdi11 izlenme
10 bin Türk depremzede Almanya'ya iltica etti17 izlenme
Adana Emniyeti'nde 'mühimmat hırsızlığı' skandalı! 11 kişi gözaltında22 izlenme
Ukrayna Rus kentini bombardımana tuttu iddiası!213 izlenme
Atatürkçüler, İçişleri Bakanlığı'na karşı harekete geçti!
Ayasofya'nın gişe gelirinin 7 yıl daha İsviçreli şirkette olduğu ortaya çıktı!
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 168 can kaybı, 10 bin 827 vaka!
Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan "normal doğum" pankartı yanıtı: "Futbol maçına sadece erkekler mi geliyor arkadaşlar?"