Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi'ne, TELE 1’e, Fox TV’ye ceza verildiğini duyurdu.
Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Taşcı, “RTÜK, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi'ne 3 ayrı ceza verdi. Yayında 'terör mimikle övüldüğü' savıyla programın 3 kez durdurulmasına, yüzde 3 de para cezasına karar verildi. Aynı programın farklı tarihlerdeki 2 ayrı yayınına da yüzde 3 para cezası vererek, RTÜK kendi rekorunu kırdı” dedi.
Taşcı şunları ifade etti:
Prof. Dr. Emre Kongar ile Merdan Yanardağ’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasını “halkın iradesine darbe" olarak nitelemeleri nedeniyle TELE 1’e %3 idari para cezası verildi. TELE 1'e Açıkça programı nedeniyle de ayrıca % 3 para cezası kararı çıktı.
İlker Karagöz İle Çalar Saat programında, TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiye dönük sözlerine ilişkin “bir tek gün pazara gitse şu cümleyi kurmaya utanır” sözleri nedeniyle Fox TV’ye %3 idari para cezasına oy çokluğuyla karar verildi.
RTÜK’ün kestiği cezalar, seçime giderken Türkiye'yi “karanlığa ve suskunluğa boğma arayışına” ilişkin önemli bir göstergedir. Medyadan istenen, ülkede %150’yi bulan enflasyonu göstermemeleri, iktidarı eleştirmemeleri, muhalefetin çözüm önerilerini halka duyurmamaları!
Kaynak: Gerçek Gündem
Eski AKP'li Meclis üyesi avukat, okul basıp öğrenciyi darp etti!18 izlenme
Yine araç saltanatı!92 izlenme
Avrasya Tüneli’nde 50 milyon TL'lik ‘kaçak’ cezalar görevli şirkete bırakılmış!72 izlenme
Anıtkabir’e yabancı akını21 izlenme
Son ankette sürpriz sonuçlar! MHP barajın 3 puan altında, AKP'de dikkat çeken düşüş!82 izlenme
Murat Çalık yeniden Buca Cezaevi'ne sevk edildi11 izlenme
Dünyaca ünlü bir firma daha konkordato talep etti! Türkiye'de 78 şubesi var20 izlenme
Şimşek'ten emekli zammı açıklaması: "Emekliyi enflasyona ezdirmedik"50 izlenme
AKP'li Belediye Başkanı'ndan damadına 500 milyonluk kıyak!
Zehra Kınık'ın ölümüne sebep olduğu gencin annesi: “Benim oğlum böyle bir şey yapmış olsaydı asla içeriden çıkamazdı. Çünkü böyle bir sınıf ayrımı var onlarda”
Kamu harcama rakamları'nda büyük artış! Müteahhitlere 15 milyar TL!
İYİ Part lideri Meral Akşener'den "Dar gelirliler hariç herkes kar etti" diyen Nebati'ye tepki: Dalga mı geçiyorsun?