Rize, 8 gün aradan sonra yeniden sele teslim oldu. Fındıklı’da sabah saatlerinde etkisini artıran sağanağın ardından dereler taştı, yollar kapandı, ilçe merkezinde cadde ve sokaklar göle döndü.

Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığı ilçede mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı.
Sağanağın sürdüğü kentte, bazı köy yolları da ulaşıma kapandı.

Rize Valisi Kemal Çeber, kentte yaşanan sel ve taşkınlara ilişkin sahada incelemelerde bulundu, yağışın cuma gününe kadar süreceğini söyledi. Kentte 4 köy yolunun risk taşıdığı gerekçesiyle ulaşıma kapatarak tedbir aldıklarını aktaran Vali Çeber, “Bu yağışların ilimizin neresini vuracağını tam kestiremiyoruz. O nedenle her tarafta tedbir aldık” dedi.

SELDEN İPLE KURTARMA ANLARI KAMERADA
Rize’nin Fındıklı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Meyveli köyünden geçen Arılı Deresinin taşması sonucu göle dönen yolda mahsur kalan 1i çocuk, 3 kişinin karşı yoldaki vatandaşlarca uzatılan iple kurtarıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, taşan dere nedeniyle göle dönen yolda mahsur kalanların kurtarıldığı, bir vatandaşın da kız çocuğunu sırtında taşıyarak yolun karşı tarafına geçtiği görülüyor.
SEL ORTASINDA MAHSUR KALDI
Artvin’in Arhavi ilçesinde de sağanak nedeniyle Kapisre Deresi’nin taşması sonucu, yollar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığı ilçede cadde ve sokaklarda pek çok araç da sulara gömüldü. İlçede bir sitenin bahçesinde sel suları ortasında mahsur kalan kişi, elinde tuttuğu şemsiye ile kurtarılmayı bekledi.
GRUP YOLUNUN GEÇTİĞİ KÖPRÜ ULAŞIMA KAPANDI
Bu arada Rize’de sağanağın etkili olduğu Ardeşen’de de Kaymakamlıktan yapılan duyuruda, ilçede yer alan ve birçok köy grup yolunun başlangıcı olan Seslikaya Köprüsü’nün ulaşıma kapandığı, vatandaşların zorunlu olmadıkça güzergahta bulunmamaları gerektiği belirtildi.
2 KÖY BOŞALTILDI, 9 KİŞİ KURTARILDI
Rize Valisi Kemal Çeber, “Mahsur kalan 9 kişiyi kurtardık. 2 köy boşaltıldı, 5 yol kapandı. 4 saat daha yoğun yağış bekliyoruz” dedi.
Selden etkilenen Rize’nin Fındıklı ilçesindeki son durumu aktaran İlçe Belediye Başkanı Ercüment Şahin de su dolan evlerde tahliye işlemlerinin yapıldığını duyurdu.
Yaşanan selin bölgenin ekolojik dengesinin bozulması ile afet haline geldiğini belirten Prof. Dr. Doğan Kantarcı, “Bu, küresel ısınmanın bir sonucu. Almanya’yı basan selin ucu bu. Rize’de yamaçlarda yapılan orman kesimleri ve HES’ler yamaç dengelerini bozduğu için yağmur hemen sele dönüşüyor. Avrupa’daki sellerin nedeni de termik santrallerdir” ifadesini kullandı. (DHA)
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/8gununardindanyineseleteslimoldular6550743/
Bakanlıktan mısır ithalatına vize12 izlenme
Halil Falyalı'nın babası ilk kez konuştu "Oğlumun uyuşturucu baronu olduğu söyleniyor, uyuşturucunun düşmanıydı. Yolunu kestiler”44 izlenme
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: "Gitmelerini beklerken yeni bir Suriyeli göç dalgasıyla karşılaşabiliriz"14 izlenme
CHP'li Gökhan Zeybek'ten 'topuklayan efe' Özlem Çerçioğlu'na: Aydın'da insan içine çıkamayacağını herkes ona gösterecek!"21 izlenme
Agrobay işçilerinin protestosu devam ediyor. Şirket ve sendika ne diyor?23 izlenme
CHP'den çok çarpıcı Kanal İstanbul videosu ! 'Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor'202 izlenme
Uzmanlardan 28 Mayıs seçim günü ve sonrası için gram Altın ve Döviz Kuru Uyarısı42 izlenme
65 milyon euroluk metrobüsler hurdalıkta çürüyor!136 izlenme
Atatürk Havalimanı resmen yıkılıyor
Vatandaştan ‘Kriz yok’ diyen AKP’li Okur’a tepki: "Kendisinin tuzu kuru"
CHP ABD Temsilciliğinden Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili flaş video! 'Burada sizlerle birlikte olmak bir zevk'
İmamoğlu’ndan sokağa çıkma yasağı öncesi önemli uyarı