İstanbul'da yaşayan 78 yaşındaki Ali Ergin Güran'a, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar aleyhinde paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlarından dava açıldı.
Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi, Ali Ergin Güran'ı, cezada indirim uygulamayarak, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 8 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme, “kamu görevlisine hakaret” suçundan ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Dava İstinaf Mahkemesi'ne taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde görülen ilk duruşmada paylaşımlardan hangisini kendisinin yaptığını hatırlamadığını söyleyen sanık Ali Ergin Güran, sosyal medya hesabına korsan giriş yapıldığını ve bunu gelen uyarıyla anlayarak 3 kez şifresini değiştirdiğini söyledi. Suç işleme kastı ile hareket etmediğini söyleyen Güran, beraatını istedi.
İlk duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın yaşı ve kişisel durumuna göre yeniden bir değerlendirme yapılması gerekeceğini belirterek, ilk derece mahkemesi tarafından verilen kararın kaldırılmasını istedi.
2. Ceza Dairesi heyeti yerel mahkemenin kararını kaldırarak, yeni hüküm kurdu. Mahkeme heyeti, Ali Ergin Güran'ı, hakkında takdiri indirim nedenleri bulunmadığını belirterek 7 yıl hapis cezasına mahkum etti.
Öte yandan sanık avukatı kararı temyiz edeceklerini kaydetti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/yasliadamacumhurbaskaninahakaretten7yilhapis2657511/
AKP’li vekilin kardeşine izin vermeyen kaymakam sürüldü!6801 izlenme
O cemaatin lideri Türkiye'ye iade edildi!289 izlenme
Ecevit yıllar önce uyarmıştı 'Yurttaşlarımız soruyor olmalılar; 'Ne zaman arkası kesilecek bu zamların' diye. Acı gerçek o ki arkası kesilmeyecek. Bunlar daha başlangıç'43 izlenme
Terhislerinin gecikmesine tepki gösteren askerlere ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davası!114 izlenme
Sene olmuş 2018, konu bu 'Televizyon izlerken bir kadın, ekranda çıkan erkeklere karşı tesettüre girmeli midir ?'289 izlenme
LPG'ye zam!47 izlenme
Sinan Ateş'in vurulma anı ortaya çıktı! Ahmet Kekiç, Sinan Ateş'in silahıyla tetikçilerle çatıştı51 izlenme
Marmaris'ten kahreden görüntüler! Yurttaşlar yangını elleriyle söndürmeye çalışıyor...52 izlenme
Seçim öncesi ittifak söylentileri dolaşıyordu, Muharrem İnce sürpriz bir liderle görüştü
Sayıştay denetiminden çıkarıldı: İşte Diyanet Vakfı'nın üç yılda harcadığı para!
Akit'çi provokatör kendisini bu sözlerle savundu!
Almanya'dan sınırdışı edilen aile gerçekleri mi saklıyor?