ABD’de eski Başsavcı Preet Bharara tarafından 2015 yılında gizlilik kararıyla açılan ve 2016 yılında Rıza Sarraf’ın Miami’de tutuklanmasıyla New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde açılan davada gelişmeler sürüyor.
VOA Türkçe’den Can Kamiloğlu’nun haberine göre, yedi yıldır hem Türkiye hem de ABD’de yakından izlenen dava dosyasına geçtiğimiz ay iki, bu hafta da yeni iki gizli dosyanın eklenmesiyle gizlilik kararı bulunan dosya sayısı 55’e yükseldi.
Gizlilik kararı bulunan dosyalarda bir belge, delil ya da binlerce belge ve delil olabiliyor. Gizlilik kararı bulunan dava dosyalarında Rıza Sarraf’ın yeni itirafları ve Halkbank davasıyla ilgili bazı gelişmelerin yanı sıra yeni iddianamelerin de yer alabileceği belirtiliyor.
Rıza Sarraf davasında sanık olarak yargılanan Halkbank’ın, ABD Anayasa Mahkemesi’ndeki temyiz başvurusuyla ilgili aldığı kararda ABD Anayasa Mahkemesi, Halkbank’ın Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası (FSIA) kapsamında yargılamadan muaf olduğu iddiasını reddetmiş, dava dosyasını yeniden değerlendirerek karara bağlaması için, New York’taki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne geri göndermişti.
Dava dosyası bir ay önce yeniden kendi yargı alanına gönderilirken, New York’taki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’nde şimdiye kadar kararla ilgili yeni bir gelişme yaşanmadı.
Tele1
Adana’da Ülkü Ocakları ASKİ’yi basmaya çalıştı! Zeydan Karalar’dan açıklama…453 izlenme
Çiftçi çıkış yolu arıyor: Maliyetinin yarısına bile alıcı bulamıyor!30 izlenme
Cumhur İttifakı'nın başından kaynar sular döktüren anket! Dibi gördüler29 izlenme
Bodrum Cennet Koyu’nda talana tam gaz devam!31 izlenme
Ablukaya alınan Taksim'de yurttaşlar Gezi'nin 13'üncü yıl dönümünde bir araya geldi!23 izlenme
Dış ticaret açığı Ağustos'ta rekor tazeledi!49 izlenme
Yarın seçim olsa AKP ana muhalefet! İşte en fazla alacakları oy oranı19 izlenme
Tekel bayilerinden 320 bin TL ceza tepkisi!90 izlenme