Kamuoyunda birçok önemli davanın avukatı olarak tanınan Rezan Epözdemir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltında tutuluyor. Gözaltı kararı, avukat Epözdemir’in “FETÖ/PDY’ye yardım”, “rüşvet” ve “siyasal ve askeri casusluk” iddialarıyla bağlantılı yürütülen soruşturmalar çerçevesinde verildi.
Dün sabah saatlerinde, Epözdemir’in Levent’teki hukuk bürosunda Terörle Mücadele ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kapsamlı arama yapıldı. Soruşturma kapsamında avukatın ofisinde delil toplanması amaçlandı.
Soruşturma kapsamında MASAK raporu doğrultusunda bazı şüphelilerin bankalarda kasalarının bulunduğu tespit edildi. Savcılık tarafından bu kasalara el konulmasına karar verildi.
Fırat Epözdemir’in ofisinde çalışan bazı kişilere gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında ismi daha önce makaron dosyası ile gündeme gelen eski Cumhuriyet Savcısı Cengiz Çallı’nın katibi de bulunuyor. Soruşturma kapsamında koruma polisleri de tanık olarak ifade verecek.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi sayısına dair resmi bir açıklama henüz yapılmazken, adli sürecin dijital materyal incelemeleri sonrasında netlik kazanması bekleniyor.
Epözdemir’in adliyeye sevki beklenirken, gözaltı süresinin uzatılması ve yeni isimlerin dosyaya dahil edilmesi, soruşturmanın daha kapsamlı bir hale geleceğine işaret ediyor.
Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rezan Epözdemir’in gözaltı süresi bir gün daha uzatıldı.
Emniyetteki işlemleri devam eden Epözdemir'in yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
40 Bin lira maaş alan Diyanet'ten ilginç fetva ! "Maddi sıkıntı alın yazısı isyan etmeyin"72303 izlenme
Öğrencileri Kubilay'ın katilinin mezarına götüren müftü Çanakkale duasında Atatürk'ü 'unutmuş'51 izlenme
Akit yazarı kendisini ziyaret eden Akar için de istedi: Sadece 'Reis'e değil, Akar ve Güler'e de 'gazi' unvanı verilmeli394 izlenme
Sayıştay: AVM tabela geliri İBB’nin olmalı120 izlenme
12 yıl önce dünya turuna çıkan Japon turist Elazığ’da bıçaklandı!48 izlenme
AKP'li başkan salon vermedi CHP'nin yemeği mitinge dönüştü! “Tıpkı Cumhurbaşkanı ağabeyi gibi korkuyor. Ekrem ağrılarından korkuyor”25 izlenme
41 şirketin yönetim kurulu üyesi olan THY Basın Müşaviri Miami’den Lamborghini fotoğrafı paylaştı90 izlenme
Göreve iade edilen komutandan tarihe geçecek savunma! Teğmenlere sahip çıktı32 izlenme
Türk kadını Afgan ve Paki kaçakların hedefinde: Google’da en çok ‘Turkish girl’ aratıyorlar
Ünlü işadamının oğlunun düğünü için yollardaki radarlar kapatıldı mı?
Boğaziçi akademisyenlerinden ortak açıklama: "Görevimizi yapmamız engelleniyor"
EYT'lileri üzecek haberi ekonomist İbrahim Kahveci verdi