Bu söylenti, özellikle bayram trafiğinde artan radar denetimlerinden şikayetçi olan vatandaşların tepkisini çekerken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan konuyla ilgili resmi bir açıklama geldi.
İddialara Sert Yalanlama: “Radarlar Kapatılmadı”
Bazı medya organlarında yer alan ve “Zenginlere kıyak, vatandaşa tuzak” başlığıyla servis edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın trafik güvenliğini sağlamak adına yürürlükteki mevzuatları eksiksiz uyguladığını vurguladı.
Açıklamada, Çorum Çevreyolu Bulvarı ile ÇorumSungurlu güzergâhındaki Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Elektronik Denetleme Sistemleri’nin (EDS) düğün günü dahil olmak üzere hiçbir zaman devre dışı bırakılmadığı net bir şekilde ifade edildi.
Radar sistemlerinin kapatıldığı iddialarının aksine, İçişleri Bakanlığı’nın resmi verilerine göre, 21 Haziran 2025 tarihinde, iddia edilen güzergâhta yapılan denetimlerde toplam 121 araca cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Sözcü
YSK sistemi açtı! Nerede oy kullanacağınızı hemen öğrenebilirsiniz!155 izlenme
Liderlik zammı! Türkiye yüzde 87 vergiyle zirveye oturdu126 izlenme
CHP'li vekil ortaya çıkarttı: Kiralık helikopterler için uçuş garantisi de verilmiş!40 izlenme
Tornacılık yapan kadın öyle konuştu ki: 'Gemiciklerin, yalıcıkların, saraycıkların var. Sonra de ki namaz kılıyorum. Seninle aynı dini paylaşmak istemiyorum'28 izlenme
Aykut Erdoğdu 'Yiğit Bulut'un cep telefonundan yaptığı işlemler mutlaka incelenmelidir! Bir kamu bankası müdürünün Malta'da 500 milyon doları var!'46 izlenme
Araç sahipleri DİKKAT! Bu gece yarısından itibaren Zam değil İNDİRİM geliyor!39 izlenme
Serdar Öktem suikastında flaş gelişme: 2'si çocuk 9 şüpheli için tutuklama talebi14 izlenme
Gazeteci Müyesser Yıldız 155 gün sonra özgür!80 izlenme