İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan ve sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilmesi talep edilen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat için, Müze Gazhane'de dayanışma eylemi düzenlendi.
19 Mart sabahı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gözaltına alınan Mahir Polat, tutuklanarak Silivri'deki Marmara Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.
Hipertansiyon hastası olan Polat aynı zamanda daha önce çok sayıda anjiyo geçirdi ve kalbine stent takıldı. Ağır sağlık sorunları nedeniyle günlerdir tahliyesi talep edilen Polat'ın sağlık durumuna ilişkin paylaşılan bilgiler hayati tahlikesinin de devam ettiğini ortaya koyuyor.
İBB Miras, İBB Kültür, İBB Sosyal ve Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri görevlerini de yürüten Mahir Polat için yüzlerce yurttaş Kadıköy'de bulunan Müze Gazhane'de eylemi yaptı.
Polat ve protestolarda tutuklanan gençler için gerçekleştirilen dayanışma eyleminde sık sık "Mahir'e özgürlük" sloganı atıldı.
Mahir Polat, 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kültür Varlıkları Daire Başkanı olarak atandı. 2020 yılında ise Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.
Polat görevi süresince, Müze Gazhane, Kütüphane Troleybüs, Feshane, Yedikule Gazhanesi gibi büyük çaplı restorasyon projelerini hayata geçirdi. Sosyal yardımlar, kültür ve sanat etkinlikleri, sergi ve kütüphane gibi projeler gerçekleştirdi.
Makao Pataka’sı bile TL’yi solladı
İstanbul’da okuldan atılan Iraklı öğrenci tarafından vurulan müdür hayatını kaybetti
İstanbul’da simit fiyatlarına zam!
Elektrik faturalarında gizli zam!
Sakarya'da ülkücü bir vatandaş Kılıçdaroğlu'ndan ricada bulundu
Üç bekçi 'kimliğini göstermek istemediği' gerekçesiyle genci karga-tulumba gözaltına aldı ! Bu neyin hırsı böyle ?
Bakan Varank'tan villa iddialarına yanıt! "Haysiyetin varsa görüntüleri çıkar..."
İncirlik Hava Üssü'ne girmeye çalışan İHH üyelerine polis müdahalesi
Pençe Kilit bölgesinde İsveç yapımı tanksavar ele geçirildi
Müslüme'nin kan donduran ölümünde dede için yeni karar: Cezası 45 yıla çıkarıldı
Bloomberg: "Kamu bankaları bugün piyasaya 1 milyar dolar sattı"
İstanbul’da filyasyon ekipleri anlattı: Aşure yapan teyze 18 kişiyi yaktı!
Mal varlıklarına el konulmuştu: Dilan Polat villasına yeniden mi taşındı?
Sakarya'yı karıştıran yasak aşkın detayları ortaya çıktı: Aldatılan eş 20 milyonluk dava açtı