Daha önce FETÖ okullarına verilen devlet desteği bu kez İstanbul Fatih’te İsmailağa Cemaati’ne verildi. Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerini İsmailağa Cemaati’ne ait kurslara yönlendirmek için talimat verdi.
Odatv’den Mert Taşçılar'ın ulaştığı belgeyle, FETÖ okullarının ardından bir cemaate daha devlet tarafından verilen destek resmiyet kazanmış oldu. Belgenin ortaya çıkmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya konuyu zaman kaybetmeden Meclis’e taşıdı.
Olay, MEB Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 23 Mayıs’ta ilçedeki tüm okullara gönderdiği talimatıyla gerçekleşti.
“Kuran Kursu Öğrenci Kayıt İşlemleri Broşürleri” konu başlığıyla okullara gönderilen yazıda, İsmailağa Kuran kursunun tanıtım broşürlerinin ilkokul, ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu ile İmam Hatip Liselerine duyurulması istendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazısında cemaatin, broşürlerinin okullardaki ilan tahtalarına asılması ve el broşürlerinin dağıtılması istendi. Üstelik Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü söz konusu tanıtım broşürlerinin görünür yerlere asılarak, öğretmenlere, personellere, velilere ve öğrencilere duyurulmasını istedi.
Skandal yazı sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya harekete geçti. Bir soru önergesi hazırlayan Kaya, konuyu Meclis’e taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verilen önergede Kaya, “Bu olay istisna mıdır? Türkiye genelinde uygulanmakta mıdır” diye sordu.
İşte Yıldırım Kaya’nın o soruları:
Anayasamızda din eğitim ve öğretiminin nasıl verileceği açıkça yer almışken, çocuklarımızın cemaat ve tarikatlarla ilişkili yapıların eline teslim edilmesi görevi kötüye kullanmak değil midir?
Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimle ilgili olmayan bir kurum olanFatih İlçe Müftülüğününtaleplerini, hangi yetkiyi kullanarakokullara göndermiş ve gereğinin yapılması için talimat vermiştir?
Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, çocuklarımızı “İsmailağa Kur’an Kursu”adı altında faaliyet yürüten, cemaat ve tarikatlarla ilişkiliyapılara yönlendirmesi suç değil midir?
Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olan Müftülüklerin faaliyetlerini, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla okullarımızda yürütmesindeki amaç nedir?
Bu olay istisna mıdır? Türkiye genelinde uygulanmakta mıdır?
Milli Eğitim Bakanlığımız sorumlular hakkında bugüne kadar bir işlem yapmış mıdır? Yapmamışsa, bir işlem yapacak mıdır?
İşte o belge:

Küresel piyasalarda Powell'ın açıklamaları40 izlenme
Türkiye’yi sarsan benzerlik: İki kanlı saldırıda ortak tehlikeli profil37 izlenme
İran karıştı, onlarca üst düzey yetkili gözaltına alındı: Haniye suikastında Mossad iddiası!22 izlenme
Cumhurbaşkanlığı Spor sahaya çıkmadan yok oldu!183 izlenme
Merkez Bankası faizi 2.5 puan arttı akıllara o sözler geldi: "Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Faiz devamlı düşecek"54 izlenme
Tosuncuk'un yanında getirdiği bellekte ne var?42 izlenme
Bir içki grubuna daha zam geldi34 izlenme
AK Troller'in sesli sohbeti ifşa oldu! Ters tepen 'Yalan üretim merkezi' videosunu Erdoğan'ın sildirdiğini söylüyorlar!72 izlenme