Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), 115 maden sahasının ihale edileceğini resmen duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, söz konusu sahalara ilişkin detaylar MAPEG'in internet sitesinde en az 15 gün süreyle kamuoyuna açıklanacak.
İlan kapsamında, ihale edilecek sahaların bulunduğu il, erişim
numarası, maden grubu, koordinatları, alanları, ihale tarihleri ve
şartnameleri MAPEG'in resmî internet sitesinde yayımlanacak. İhaleler, kapalı teklif ve açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek.
Başvurular, ilan edilen tarihte saat 09.00 ile 09.30 arasında MAPEG Atilla Şinasi Özdemir Konferans Salonu'ndaki ihale komisyonuna elden teslim edilecek. Posta veya diğer yollarla yapılan başvurular geçerli sayılmayacak. Başvuru sahiplerinin, belirlenen taban ihale bedelinin en az yüzde 20'si tutarında teminat sunması zorunlu olacak. Taban ihale bedelinin altında teklif verenler ise açık artırmaya katılamayacak.
Başvuru yapılmayan sahalar yeniden ihaleye çıkarılacak. İhaleyi kazananların, ihale bedeli ve diğer giderleri yasal süresi içinde ödememesi halinde ihale hakkı kaybedilecek ve teminatları gelir kaydedilecek. Ayrıca, ruhsat işlemleri için gerekli yükümlülüklerin bir yıl içinde yerine getirilmesi gerekecek; aksi takdirde ruhsat hakkı sona erecek ve ödenen bedeller iade edilmeyecek.
(ANKA)
Sedat Peker, Simtel'in akıbetini açıkladı: "Para almadım..."60 izlenme
Bülent Arınç davayı kazandırdığı şirketin yönetim kuruluna girdi!51 izlenme
Sedat Peker'in internet erişimi kesildi: '2 gün önce önemli bir paylaşım yapacağını söylemişti...'70 izlenme
‘Bilim-2’ karaya döndü: Böylesiyle karşılaşmadık!51 izlenme
Et fiyatları aldı başını gidiyor: Ramazan’da eti zor yiyeceğiz30 izlenme
İTO’ya göre açıklanan sayılar gerçek tabloyu göstermiyor!177 izlenme
Ebru Gündeş apar topar yalıyı terk etti!620 izlenme
Bir tencere aşure bu yıl yüzde 40 daha pahalıya kaynayacak!53 izlenme
‘Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız?’ diyen siyasetçi geri adım attı!
Bir inşaat şirketi için daha iflas kararı verildi!
Bakan Koca açıkladı: 7.857 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.631.876’ya, can kaybı da 27.983’e yükseldi!
En çok Türk vatandaşlığı alanlar İranlılar ve Afganlar oldu!