Esenler Otogarı'nın tüm envanteri ile İBB'yedevredilmesinin ardından ilk işi giriş çıkış ücretlerinde yaşandı. Ücretler, 130 TL’den 80 TL’ye düşürüldü.
İBB, 9 Eylül itibarıyla otobüs giriş çıkışları dahil Esenler Otogarı’nın tüm envanterini üzerine aldı. Bu tarihe kadar otogarın otobüs gişeleri iktidara yakın isim Galip Öztürk’ün AVTER şirketi tarafından işletiliyordu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Pazartesi günü saat 17.00 itibarıyla, Esenler Otogarı'nın otobüs gişelerini Galip Öztürk'e ait Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. (AVTER) şirketinden aldı. Böylece otogarın tamamı İBB işletmesine geçmiş oldu.
AVTER’in sözleşmesi 5 Mayıs 2019’da bitmesine rağmen otobüs gişeleri teslim edilmemiş ve otoparkların İBB’ye bağlı İSPARK’a devrinin ardından 8 Ağustos’ta yalnızca binek araçların giriş çıkış yaptıkları bölgedeki dubalar sökmüştü. Daha sonra İBB’den Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile AVTER’e ihtarname gönderilmiş ve otogarın işletmesinin İBB’ye devredilmesi için 3 gün süre verilmişti.
İBB’nin otogarı devraldıktan sonra yaptığı ilk iş ise girişçıkış ücretlerini 130 TL’den 80 TL’ye düşürmesi oldu.
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Twitter'dan yaptığı paylaşımla duyurdu.
![]()
Esenler Otogarı’nda ayrıca 168 otobüs firması yazıhanesi, yüzlerce dükkan ve ofis, 2 otel, 2 akaryakıt istasyonu bulunuyor. Edinilen bilgiye göre İBB Emlak Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde bu kısımları da devralıp kira geliri elde etmeyi planlıyor.
Adanalılar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek için belediye önünde oturma eylemi başlattı28 izlenme
Ece Gürel'in ölümünün ardından gündeme geldi: Yeşim Salkım ‘spiritüel danışman'lığı anlattı78 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Gökçek hakkında suç duyurusu9 izlenme
AKP, maztabası alınan İmamoğlu’nun sloganını ve vaatlerini çalıyor!76 izlenme
AKP standına yaklaşan yanıyor!456 izlenme
İşçiye para yok, AKP’liye koltuk çok17 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 8.104 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.646.526’ya, can kaybı da 28.138’e yükseldi!92 izlenme
Atatürk anıtına büyük saygısızlık!80 izlenme
LeMan protestocuları ile tartışmıştı: Sabaha karşı evinden alındı, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı
Otoban projesi 20 bin dönüm tarım arazisini yok edecek!
Vali, AKP’li başkana böyle isyan etti: Utancımdan sokağa çıkamam!
Yandaş sendika karar aldı: Sakallı ve kravatsız memurlar dönemi