Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nden 2019 yılında Kastamonu Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Ahmet Hamdi Topal dönemindeki mevzuata aykırı uygulamalar, denetimlere takıldı.
Kastamonu Üniversitesi bünyesinde bulunan bazı fakülte dekanlarının asaleten atamalarının yapılmayarak görevlerini vekâleten yürüttüğü belirlendi.
Yükseköğretim Kanunu’nda vekâlet süresine yönelik öngörülen altı aylık sürenin aşılmasına karşın dekanlık koltuğuna vekâlet oturan isimlerin görevlerini sürdürdüğü öğrenildi.
DENETİMLERE TAKILDI
Süre aşımını tespit eden Sayıştay denetçisi, “Altı aylık süre bir hak değildir. Bu süre, dolu olan dekanlık kadrolarına çeşitli nedenlerle vekâlet edilmesi durumunda belirlenen bir sınırdır” değerlendirmesinde bulundu.
REKTÖR, DEKAN OLDU
Dekanlık koltuğuna vekâleten atamalar yapılan fakültelerin sayısının toplam altı olduğu belirtildi. Veterinerlik Fakültesi Dekanlığı’nın Kasım 2019’dan, turizm fakültesinin Temmuz 2019’dan, ilahiyat fakültesinin ise Temmuz 2020’den beri vekâleten yürütüldüğü bildirildi. Dekanlık görevini vekâleten yürüten isimlerden birinin Rektör Ahmet Hamdi Topal olduğu anlaşıldı. Kendisini Orman Fakültesi’nin dekanı olarak görevlendiren Topal’ın, bu görevini Şubat 2020’den beri sürdürdüğü ifade edildi.
Üniversite bünyesindeki şube müdürlüğü kadrolarına, “Eşitlik, liyakat ve kariyer ilkelerini” yok sayan atamalar yapıldığı da raporlara kaydedildi. Raporda, tespite ilişkin şunlar kaydedildi: “2020 yılında fakülte ve yüksekokul sekreterliğinden şube müdürlüğüne atanan iki kişiden biri 2 ay, diğeri ise sadece 3 ay fakülte ve yüksekokul sekreterliğinde bulunmuştur. Böylelikle, kısa süreli atamalarla üst görevlere getirilen kişiler, Yönetmelik’in söz konusu istisna hükmünden yararlanarak şube müdürlüğü kadrolarına getirilmiş, mevzuatla getirilen eşitlik ve liyakat esası göz ardı edilmiştir.”
https://www.krttv.com.tr/egitim/rektorunkendisinidekanolarakatadigiortayaciktih95479.html
Elektrik fiyatlarına yüzde 8,8 zam!171 izlenme
Gaziantep Şehir Hastanesi’nin inşaatı hala sürüyor! Eksik personel ve hijyen sorunu iddiası31 izlenme
Bursa depreminde kendini sokağa atan kadın korkudan fenalaştı59 izlenme
Son anketten Cumhur İttifakı'nı üzen sonuçlar: Millet İttifakı farkı açıyor!32 izlenme
Ege'de 5,2 büyüklüğünde deprem! İzmir, Aydın ve Muğla'da da hissedildi29 izlenme
İstanbul'da taksi plakası satışında ve alımında yeni dönem: İspat edemeyene satılmayacak!43 izlenme
İmamoğlu veto etti, AKP vetoyu dinlemedi!99 izlenme
İBB affetmedi! Pınar Gültekin hakkında çirkin paylaşım yapan şahısa şok iptal!113 izlenme
İmar affının reklam yüzü Hasan Kaçan tepki çeken paylaşımını sildi
5 milyon 509 bin 356 oyun iradesi hapiste! Cumhuriyet tarihinde böylesi görülmedi...
AKP’liler önerge verdi, Melih Gökçek dönemi incelenecek!
Kocaeli'de skandal! Öğrencisini iki yıl boyunca istismar etti, detaylar mide bulandırdı