AKP, 2023 Genel Seçimleri'nden önce en düşük emekli maaşını 7 bin 500’e çıkarmıştı. Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, o günden sonra en düşük emekli maaşlarında yaşanan sıkıntıyla ilgili AKP'liler, “Düğmeyi baştan yanlış ilikledik. Seçim öncesi yaptığımız bu adımın sonuçlarını düşünmeden yaptık. Şimdi işin içinden çıkamıyoruz” değerlendirmelerini yapıyorlar.
AKP'nin en düşük emekli maaşlarını 10 binden 12 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin çalışmaları Perşembe gününe kadar devam edecek. 2 bin TL’lik seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması da tartışılıyor. Ancak tüm emeklilere yansımasının henüz karara bağlanmadığı da belirtiliyor.
AKP, 2023 seçimlerinden önce seçim yatırımı olarak en düşük emekli maaşını 7 bin 500’e çıkarmıştı. Ocak 2024’te yeniden en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıkarıldı.
AKP seçim yatırımı olarak aldığı kararın şimdi olumsuz sonuçlarını masaya yatırıyor.
AKP, kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmak için yeni formüller arıyor. Emeklilerin maaş zamları kök maaş üzerinden uygulanıyor. AKP, bir taraftan kök maaş ile ilgili köklü çözüm arayışlarını sürdürürken, bir taraftan da en düşük emekli maaşını 10 TL’den 12 bin TL’ye çıkarmayı planlıyor.
Öte yandan AKP, en düşük emekli maaşını 10 binden 12 bin TL’ye çıkarmak için çalışmalarını sürdürürken, tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zammı da tartışıyor. AKP kaynakları, “tüm emeklilere yapılması konusunu tartışıyoruz, ama ortada alınmış bir karar yok” değerlendirmesinde bulundular.
En düşük emekli maaşı alanlar yapılacak düzenlemeden yaklaşık bir milyon 610 bin kişinin yararlanacağı belirtildi.
Gerçek Gündem
Vakıflarına devletten para yağacak!290 izlenme
Seçim düellosu başladı: "Bunu savaş ilanı görüyoruz ve kabul ediyoruz"41 izlenme
TBMM'ye Bakara sureli 15 Temmuz anıtı! 365 bin TL harcanacak!121 izlenme
Meclis'te Bakan Ersoy'a şok Kartalkaya protestosu: "Sıkmam bu adamın elini!"24 izlenme
CHP'den AKP'li üst düzey yöneticiler hakkında suç duyurusu! Aralarında Binali Yıldırım da var!208 izlenme
KHK’yla ihraç edildi, beynindeki ur nedeniyle öldü, OHAL komisyonu işe iade etti!119 izlenme
CHP’den flaş 15 Temmuz önerisi: Yeniden araştırılsın!168 izlenme
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Aldemir'den MHP'ye Sinan Ateş tepkisi! 'Ne yapacaksınız hepimizi mi öldüreceksiniz?'54 izlenme
Ankara Üniversitesi'nde gericilerden saldırı 'Ramazan'da yemek yasak !'
CHP lideri Özgür Özel'in çalışma ofisinin önüne çöp konteyneri ile barikat kuruldu! Emniyet amiri: "Talimatı ben verdim"
Erdoğan, Milli irade ile araya böyle mesafe koydu!
Apartmanın zeminine gizlice kaçak kat indi, zabıtayı görünce kaçtı