Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un kullandığı zırhlı makam aracı, kiralama sürecinin bitimine 22 ay kala firmaya iade edildi.
Araç kiralama ihalesini 14 ay önce şartnamede belirtilen talepleri karşılayarak kazanan firma, Bartın Üniversitesi’ne Audi A6 marka zırhlı otomobili, sıfır kilometre olarak teslim etti. Kiralama ihalesinin süresi 3 yıl, bedeli ise 335 bin lira olarak belirlendi.
Kiralama ihale sürecinin bitimine 22 ay kala, firmanın Aralık ayında alması gereken hak edişi, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yüklenici firmanın yaşadığı ihtilaflı bir hukuki durum gerekçe gösterilerek, ödenmedi. Yüklenici firma ihtarname çekti. Bunun üzerine araç 1 Şubat tarihinde iade edildi. Aracın 14 ayda 84 bin kilometre yol yaptığı belirtildi.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Makam aracının geri alınması diye bir şey yok. Biz bir vesile ile geri iade ettik. Ama geri alınma diye bir şey yok. Biz fesh ettik, arabayı geri iade ettik. Yüklenici firmanın geri alması gibi bir durum söz konusu değildir” dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1280815/Rektorun_335_bin_liraya_kiraladigi_zirhli_makam_araci_iade_edildi.html
'Beşli çete' kavgaya tutuştu! İstanbul Havalimanı'ndaki hisse krizi sürüyor62 izlenme
Londra’dan dönen ve karantinaya alınmayan milli kafilede corona çıktı!163 izlenme
Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e tahsisi iptal edildi!62 izlenme
THY'den rekor 'reklam' harcaması: 748 milyon lira!47 izlenme
İstiklal Marşı’nın yeni bestesini Orhan Gencebay mı yapacak?201 izlenme
ABD’nin Ukrayna’ya gönderdiği silahların listesi ortaya çıktı! Şehir savaşına hazırlık yapmışlar55 izlenme
Yavuz Selim Demirağ "Ali Erbaş istifa etmezse, Adil Öksüz ile ilişkisini açıklayacağım"204 izlenme
Türkiye listeden çıkarıldı!381 izlenme
Fiyatlar uçtu, yurttaşların yolu bit pazarına düştü! 'Yakında buradan da bir şey alamayacağız'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İmam Hatipleri öve öve bitiremedi!
İBB önünde metrelerce umut kuyruğu! İşte işsizliğin fotoğrafı
Bakan Koca açıkladı: 66.237 yeni vaka tespit edildi, 34.592 kişi sağlığına kavuşurken, 141 kişi hayatını kaybetti!