Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, iktidara yakınlığıyla bilinen Rasim Ozan Kütahyalı'nın Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik, “Risk alarak söylüyorum her türlü şerefsizliği yapıyorsun” sözleri hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaş'ın haberine göre; Başsavcılık, Kütahyalı’nın sözlerinin İmamoğlu’nun kamu göreviyle ilgili söylenmediğini, bu nedenle uzlaşma ve şikâyete tabi bulunan hakaret suçunu oluşturduğu söyledi.
Başsavcılık ayrıca, İmamoğlu’nun şikâyette bulunmamasını kararının gerekçesi olarak gösterdi.
Kütahyalı'nın 31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimler öncesinde İmamoğlu'yla ilgili kullandığı ifadeler gündem yaratmıştı. Lider Haber'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kütahyalı, İmamoğlu ile ilgili kimi iddialar öne sürerek şunları söylemişti:
"Ekrem İmamoğlu, görüyorsun Kürtlerdeki değişikliği. Kürtlerin sırtına basarak kazanamayacağını görüyorsun. Risk alarak söylüyorum her türlü şerefsizliği yapıyorsun. Adam satın alma, adam kayırma, ona buna paralar dağıtma. Sırf Kürtlerin yeniden sırtına binebilmek için. Bak bugün tweet atım CHP’li delegelere rüşvet vermeye benzemez bu işler. CHP’li delegelere rüşvet verdin devlet karışmıyor, ben bildiğini biliyorum raporunu okudum. İlgili devlet kurumunun CHP’li delegelere nasıl rüşvet dağıttığının raporunu okudum, okuduğum gün söyledim. Devletten de korkmam gider açıklarım. Adam tutmaya adam kullanma yaparsan kazansan da elinde kalır!”
Kütahyalı'nın sözleri üzerine, bir vatandaş 28 Mart 2024'te CİMER üzerinden şikayette bulundu.
Şikayette, Kütahyalı'nın İmamoğlu hakkında hakaret içeren ifadeler kullandığı belirtilerek, hakkında gerekli işlemlerin yapılması talep edildi. Şikayetin ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı hakaret suçundan soruşturma başlattı.
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Mayıs’ta kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Başsavcılık, Kütahyalı’nın sözlerinin İmamoğlu’nun kamu görevi nedeniyle söylenmediğini, bu nedenle Kütahyalı’nın ifadelerinin kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçunu değil, uzlaşma ve şikayete tabi bulunan hakaret suçunu oluşturduğu ifade etti. Başsavcılık ayrıca, İmamoğlu’nun suç duyurusunda bulunmamış olduğunu ve şikayet yokluğu olduğunu belirtti.
Ekrem İmamoğlu, Kütahyalı'nın sözlerini mahkemeye taşımış ve tazminat davası açmıştı.
23. Asliye Hukuk Mahkemesi, söz konusu davada 5 Aralık 2024'te kararını vermişti. Mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı'nın, Ekrem İmamoğlu'na 60 bin lira tazminat ödemesine hükmetmişti.
Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatı, müvekkilinin yaptığı yorumun mesleğinin gereği olarak kabul edilmesi gerektiğini ve davacının kişilik haklarına yönelik herhangi bir saldırı bulunmadığını öne sürmüştü.
Tele1
Dolar fırladı, yandaş medya Yiğit Bulut’a sarıldı!88 izlenme
Hiranur Vakfı’nın fotoğraf albümü: Kimler kimler var!61 izlenme
Çelik’ten Adnan Oktar açıklaması: Oktar’ı tanımam, savunmam, sahiplenmem151 izlenme
Özgür Demirtaş, Gaye Erkan tartışmalarında topa girdi: 4 seçenek var38 izlenme
Boykotu bitirmek isteyen Körfez’den milyarlarca dolarlık iş için Türkiye’ye Müslüman Kardeşler şartı!44 izlenme
AKP'li belediye, Atatürk'e hakaret eden yazarın adını kütüphaneye verdi!33 izlenme
Suriyeli sığınmacı polis aracıyla video çekip TikTok'ta paylaştı!47 izlenme
Hasan Mutlu'dan tutuklama sonrası ilk açıklama! "Tek suçumuz; baskılara ve tehditlere boyun eğmemek"16 izlenme
AKP yandaşı bir sürücü yağ kuyruğundaki vatandaşlara 'Dombra' dinletip hakaret etti! 'Ot yiyin ot'
Nureddin Nebati, bugün açıklanan Nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin açıklama yaptı
Zonguldak'taki seçimde CHP'den çalınan oyların belgesi! AKP'nin adayı bu şekilde kazanmış
AFJET’ten çift maaş alan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı savunması