Maden işçilerinin aylardır direndiği Çayırhan Termik Santrali ve Maden Sahası İhalesi, tüm direnişe rağmen öğlen 14.30'da düzenlenecek.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, ihaleye katılan şirketleri eleştirerek, ihale sürecinin acilen durdurulması gerektiğini söyledi.
CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla özelleştirme ihalesine ilişkin şunları söyledi:
"Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na soruyorum! Büyük bir kamu zararı yaratacak olan Çayırhan termik santrali ve maden sahalarının özelleştirme ihalesine şirketlerin katılabilme şartları nedir?
Televizyon kanalı sahibi olmak mı, Katarlı olmak mı, benzin istasyonu işletmek mi, yeraltı madencilik tecrübesinin olmaması mı, berbat bir termik santral geçmişinin olması mı?
Zira ihaleye giren şirketlerin özellikleri bunlar! İhaleye giren şirketlerin bazıları paravan mı, perde arkasında kimler var belli değil. Bu ihale süreci acilen durdurulmalıdır!"
halktv.com .tr
Bugün Dünya Gıda Günü: 47 milyon vatandaşımız aç35 izlenme
İşte Türkiye'nin kanayan yarası: "654 bin hayvan ithal edildi 500 bin buzağı öldü"26 izlenme
Pazarlık usulü 100 ihaleden 94'ü gizli yapıldı29 izlenme
Diplomat sevgilisiyle ilk kez görüntülendi!31 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan bir genelge daha!89 izlenme
Türkiye bunu da gördü! "Şarbon krizi iyi oldu abartmayalım"166 izlenme
HKP'den Erdoğan için bir başvuru daha: 'Attığı imzalar geçersizdir'50 izlenme
AKP'lilere ve mafyaya dokunulmazlık kalkanı iddiası: Süleyman Soylu döneminde paralel sistem mi kuruldu?47 izlenme