Sözcü'de yer alan habere göre, AKP'nin, eski bakanları ve milletvekilleri iktidarın ihale torpili yaptığı iddialarıyla gündeme gelen şirketlere yönetici olarak atanıyor. Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Kuzey Marmara Otoyolu’nu işleten şirketin CEO’su oldu. Eski Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kalyon Holding Yönetim Kurulu’nda görev aldı. Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Aksa-Kazancı Holding’e Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız da Rönesans Holding iştiraki Tepebey Madencilik’in yönetim kuruluna getirildi. Başbakan eski Yardımcısı Nurettin Canikli, Albayrak Grubu’nda yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Albaraka Türk’e Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Tarım ve Orman eski Bakanı Bekir Pakdemirli ise BİM’e bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştı.
Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci de Turkuaz Motorlu Araçlar Tic. San. A.Ş.’nin ortakları arasında bulunuyor.
Diğer isimler ise şöyle:
“Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Ziraat Bankası Yönetim Kurulu başkanvekili, Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen Turquality Döviz Kazandırıcı Faaliyetler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül Türksat Yönetim Kurulu Üyesi, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu Vakıfbank yönetiminde, Aile eski Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hem Kardemir yönetiminde hem de İslam İşbirliği Teşkilatı Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde Genel Direktör, İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal Halkbank Yönetim Kurulu Başkanvekili, Kahramanmaraş eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Kardemir, AKP eski milletvekilleri Belma Sekmen Halkbank, Sadık Yakut Vakıfbank, Ayşenur Bahçekapılı Turkcell, Nevzat Şatıroğlu BOTAŞ, Mahmut Gürcan Emlak Katılım yönetiminde.”
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, konuyla ilgili TELE1'e yaptığı açıklamalarda bakanlık yapmış kişilerin ilgili alanlarda bir sektör içinde 3 yıl çalışamaz kuralının çiğnendiğini berliterek, "Yap işlet devlet projesi yapan aşağı yukarı 44 firma var. 2025, 2026 ve 2027'de bu firmalara da 678 milyar TL ödenecek. Bu haber onun detaylarını veriyor. Bir çıkar ilişkisinin oluştuğunu, neden ihalelerin bu firmalara verildiğini gösteriyor. Rab bena hep bana demek ki beraber yürüyorsunuz bu yollarda. Kamu görevinden aykırı hareket ediyorsunuz. Kamu görevinden ayrıldıktan sonra konunuzla ilgili alanlarda 3 yıl görev yapamayacağınız halde görev yapıyorsunuz. Yolsuzluk almış başını gitmiş" dedi.
Tele1
Avusturya, giyimi yüzünden kadını taciz eden Türk YouTuber'ı deport etti!
İlhan İrem'in yıllar önce kaleme aldığı Fetullah Gülen yazısı yeniden gündemde
AKP MKYK üyesi milli park alanında otel işletmek için başvuru yaptı
AKP'li isim itiraz etti: Ekrem İmamoğlu hakkında yeniden yargılama kararı
Alın size vatandaşa hizmet ! Ambulansı bile para ödemeden tünelden geçirmediler !
Gıda skandalı narlara sıçradı: Bulgaristan, Türkiye'ye iade etti! İnsan sağlığı için büyük tehlike
Vakalar hızla artıyor! Ekipler alarma geçti!
38 yıllık Türk deri üreticisi konkordato talebinde bulundu
Kendisi gitti ama OHAL etkisi sürüyor! 7 kez uzatıldı, on binlerce yurttaş işinden oldu
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, bir kasap dükkânı ziyareti sırasında emeklinin buhar olan parasına böyle tanık oldu