Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın AFAD aktardığı bilgiye göre, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 19.53’te 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, yerin yaklaşık 11 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem sonrası Sındırgı'da bazı binalarda yıkım meydana geldi.
Depremin ardından Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un, Balıkesir'deki depremi 3 hafta önceden öngördüğü ortaya çıktı.
Üşümezsoy 16 Temmuz'da yaptığı açıklamada, büyük İstanbul depremi yerine Balıkesir'e odaklanılması gerektiğini belirtmiş ve Sarıköy Fayı'na dikkat çekmiş. 1953 yılındaki Yenice-Gönen depreminin ardından bu hattın stres biriktirdiğini vurgulayan Üşümezsoy, Güney Marmara'nın olası yeni bir deprem açısından ciddi risk taşıdığını belirtmiş.
Özellikle Gönen-Yenice hattına dikkat çeken Üşümezsoy, bu bölgede büyük bir depremin yaşanma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu ifade etmiş.
Tele1
Perşembe Yaylası’nda sondaj çalışmalarına tepki büyüyor! “Bu yaylaya sahip çıkacak bir Müslüman yok mu?”
Avrupa Birliği’nden Schengen vizesiyle ilgili yeni karar
Çiğdem Toker: Düzenlemeyi önceden öğrenenler gece 18 TL'den 1 milyar dolar sattı
Narin cinayetinde Baro eski Başkanı Nahit Eren katili resmen tarif ederek açıkladı
Kıbrıs gazisine hastanede büyük ayıp!
Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum için ilk yorum
18 yaşındaki Neslinur hayatını kaybetmişti: Katil madde tespit edildi
KONDA Genel Müdürü Ağırdır’dan ’23 Haziran’ değerlendirmesi: Fark açılacak
Zeydan Karalar tahliye edildi: “En çok ailemi, işimi, Adanalıları özledim”
Sel bölgesinden acı haberler geliyor…Can kaybı 59'a yükseldi